8. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 53
“8. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 53” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 53
5. Seksenbeş öğrencinin katıldığı Ege gezimiz haftaya başlıyor.
- Cevap: Seksen beş öğrencinin katıldığı Ege gezimiz haftaya başlıyor.
6. 4/2’si (iki bölü dördü) pamuk ekimine ayrılan arazide babamın da hissesi var.
- Cevap: 2/4’ü (iki bölü dördü) pamuk ekimine ayrılan arazide babamın da hissesi var.
7. Nüfusunun % 80’i Alman olan ülkede birçok yabancı vatandaş da yaşıyor.
- Cevap: Nüfusunun %80’i Alman olan ülkede birçok yabancı vatandaş da yaşıyor.
8. 185.000 üç yüz kişi yaşıyor bu ilde.
- Cevap: 185 bin üç yüz kişi yaşıyor bu ilde.
Aşağıdaki cümlelerde kısaltmaların yazımıyla ilgili yanlışları bularak doğru halini altına yazınız.
1. THY'de erken rezervasyon indirimleri başlamış.
- Cevap: Kardeşimin bu etkinlikte 5cm² lik kareye şekil yerleştirmesi gerekiyormuş.
2. TDK’da görevli uzmanın yorumuna göre çözdük bu soruyu.
- Cevap: TDK’de görevli uzmanın yorumuna göre çözdük bu soruyu.
3. 7 No’lu dairede oturan kiracımızın evini su başmış.
- Cevap: 7 No.lu dairede oturan kiracımızın evini su başmış.
4. Yamaç paraşütçüleri kendilerini 500 m.den aşağı bırakıyorlar.
- Cevap: Yamaç paraşütçüleri kendilerini 500 m’den aşağı bırakıyorlar.
5. TRT’ten yapılan açıklamaya göre bahsi geçen program yayından kaldırılmış.
- Cevap: TRT’den yapılan açıklamaya göre bahsi geçen program yayından kaldırılmış.
6. T.B.M.M.mizin ilk binasındaki sıralar, şu an okulumuzun salonunda bulunuyor.
- Cevap: TBMM’mizin ilk binasındaki sıralar, şu an okulumuzun salonunda bulunuyor.
7. Alm.nin ve İng.nin bazı sözcükleri ve kuralları, birbirine çok benziyor.
- Cevap: Alm.nın ve İng.nin bazı sözcükleri ve kuralları, birbirine çok benziyor.
8. PROF. DR. Ali Kaya’nın 1977’de okulumuzdan mezun olduğunu öğrendik.
- Cevap: Prof. Dr. Ali Kaya’nın 1977’de okulumuzdan mezun olduğunu öğrendik.
9. TDK’nın sitesindeki sözlükten sıkça faydalanıyor öğrenciler.
- Cevap: TDK’nin sitesindeki sözlükten sıkça faydalanıyor öğrenciler.
8. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 53 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok