“8. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 50” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 50

6. Türkçeyi ihmaletmenin nedenlerinden biride dil bilincimizin doğru dürüst oluşmamasıdır. Biz sanıyoruz ki dil de öbür araçlar gibi bir araçtır, hayır! Dil araçsa araçlar aracıdır. Kültürü oluşturan, insanı insan yapan bir çok etkinliğin, başarının kökeninde dil vardır. Yukarıdaki metinde yazım yanlışı yapılmış olan sözcüklerin altı çizilmiştir. Aşağıdaki kurallardan hangisi bu sözcüklerden birinin yazımı ile ilgili değildir? A) Bağlaç olan “de” ayrı yazılır. B) Et- ve ol-“ yardımcı eylemleri, ses olayı gerçekleşmeyen isimlerle ayrı yazılır. C) Sözcüklerden her ikisi veya ikincisi, birleşme sırasında anlam değişmesine uğradığında bu tür birleşik sözcükler bitişik yazılır. D) Belirsizlik bildiren sıfat ve zamirler, gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır. Çözüm: A şıkkı “biride”, B şıkkı “ihmaletmemizin”, D şıkkı “bir çok” sözcüğüyle ilişkilidir. C şıkkı ise bunların dışında kalmaktadır. Yanıt C. ETKİNLİK 16 Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin yazımına dair yanlışları bularak doğru hâlini altına yazınız. 1. Annemle babam, 26 Mayıs 1980 cuma günü evlenmiş.
  • Cevap: Annemler, 26 Mayıs 1980 Cuma günü evlenmiş.
2. Ankara’nın Mamak İlçesi’nde bir kütüphanenin açılışına katıldık.
  • Cevap: Ankara’nın Mamak ilçesinde bir kütüphanenin açılışına katıldık.
3. Kanuni Resmî gazetede yayımlanarak yürülüğe girdi.
  • Cevap: Kanuni Resmî Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi.
4. Ağrı dağının efsanelerini anlatırdı babaannem bize.
  • Cevap: Ağrı Dağı’nın efsanelerini anlatırdı babaannem bize.
5. Yarın bakanın okulumuza yapacağı ziyaret için çok heyecanlıyız.
  • Cevap: Yarın Bakan’ın okulumuza yapacağı ziyaret için çok heyecanlıyız.
6. Akşam yemeğinde çorba, adana kebap ve pilav varmış bugün.
  • Cevap: Akşam yemeğinde çorba, Adana kebap ve pilav varmış bugün.
7. Yardım konserinden tam 300.000 Lira gelir elde edilmiş.
  • Cevap: Yardım konserinden tam 300.000 lira gelir elde edilmiş.
8. Haftaya Ahmet Dayı’mızın Akçay’daki yazlığında tatil yapacağız.
  • Cevap: Haftaya Ahmet dayımızın Akçay’daki yazlığında tatil yapacağız.
9. Ankara Lisesi’nin düzenlediği şiir yarışmasında birinci oldum.
  • Cevap: Ankara Lisesinin düzenlediği şiir yarışmasında birinci oldum.
10. Mavi Ve Siyah romanını tam yirmi yıl önce okumuş annem.
  • Cevap: Mavi ve Siyah romanını tam yirmi yıl önce okumuş annem.

8. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 50 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.