8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 129 Cevabı
“8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 129 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 129 Cevabı
“Sanat, güzelliğin ifadesidir. Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa müzik, resim ile olursa ressamlık, yontma ve oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur. Sanatkâr da toplumda uzun mücadele ve gayretlerden sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır.”(Genelkurmay Başkanlığı, 1998a: 147)
Atatürk, yukarıdaki sözlerinde sanatçıyı neden alnında ışığı ilk hisseden insan olarak tanımlamıştır?
- Cevap: Bir sanat bir toplumda uzun uğraşlar ve mücadeleler sonucu emek verilerek ortaya çıkar ve kalıcı olur diyor sonuçta her toplumun her kültürün bir sanatı vardır sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir o yüzden sanatın kıymetini bilmeliyiz geleceğin ilk ışığı sanatkarda başlar..
“Dünyada medeni, ileri ve gelişmiş olmak isteyen herhangi bir millet, mutlaka heykel yapacak ve heykeltıraş yetiştirecektir. Abidelerin şuraya buraya tarihî hatıralar olarak dikilmesinin dine aykırı olduğunu iddia edenler, din hükümlerini gereği gibi araştırıp incelememiş olanlardır.” (Genelkurmay Başkanlığı, 1998a: 148)
Mustafa Kemal yukarıdaki açıklamasıyla hangi tutumu eleştirmektedir?
- Cevap: Heykel sanatını dinen günah olduğu için yasak kabul edenlere karşı söylemiştir. Çünkü önemli olanın fikir olduğunu bağnazlığın sanatı kısıtlamanın yanlış olduğunu savunmaktadır.
“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Top Yayınları Sayfa 129” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.