8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 127 Cevabı
“8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 127 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 127 Cevabı
Atatürk’ün “Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü açıklayınız.
- Cevap: Sanatın meydana getirilmesi ve sanat olarak değer kazanması için gereken zorlu çalışmalar zorluğu nedeniyle sanatçılar insanlığın göz bebekleridir. Nitekim Atatürk:
“Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”
“Bir millet sanattan ve sanatkarlıktan mahrumsa, tam bir hayata malik olmaz.”
Sözleriyle, sanatın bir ulusun geleceği olduğunu belirtmiştir. Atatürk’ün sanat hakkında söylediği özdeyişler elbetteki bunlarla sınırlı değildir.
Atatürk, genç cumhuriyetin, gelişmesi, halkın çağdaş ülkeler düzeyinde bir gelişme göstermesi için çabalarını sadece özlü sözlerle değil, eylemlerle göstermiştir. Atatürk, gelecek öngörüsü çok yüksek bir liderdir. örneğin başkent Ankara’da betonarme binalar daha yeni yapılmaya başlamışken; Avrupa’ya genç sanatçıları ve yetenekli öğrencileri göndererek Cumhuriyetin en başarılı sanatçıların doğuşuna önayak olmuştur.
Atatürk; Cemal Reşit Rey, Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, İdil Biret, Suna Kan, Cahit Arf , Çallı İbrahim, Namık İsmail, Hikmet Onat, Avni Lifij, Feyhaman Duran, Cahit Sıtkı Tarancı, Sabahattin Ali, Sabahattin Eyüpoğlu, Samet Ağaoğlu, Ekrem Akurgal ve Macit Gökberk gibi sanatçı, bilim adamı ve filozofları “Sizi kıvılcım olarak gönderiyorum, volkan olup dönünüz.” diyerek Avrupaya göndermiştir. Bu sanatçılar, Avrupa’da öğrendiklerini yerli sanatta başarı ile uygulamışlardır.
“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Top Yayınları Sayfa 127” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum