8. Sınıf Müzik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36
8. Sınıf Müzik Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Müzik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36
DÜŞÜNELİM – KONUŞALIM
Bir müzik eserini birlikte söylerken nelere dikkat etmeliyiz? Düşüncelerinizi paylaşınız.
- Cevap: Bir müzik eserini birlikte söylerken senkronize olmaya dikkat etmeliyiz.
BİLGİ KÖŞESİ
İnsan sesi, ses değişim dönemine kadar çocuk sesi olarak adlandırılır. Ses değişim döneminden sonra ise kadın sesi ve erkek sesi olmak üzere ikiye ayrılır. Kadın sesi soprano (ince ses) ve alto (kalın ses); erkek sesi ise tenor (ince ses) ve bas (kalın ses) olarak isimlendirilir. Toplu söyleme söz konusu olduğunda ise bu farklı özellikteki seslerin müziksel bir zenginlik içermesi gerekir. Bu nedenle bir eser toplu söylenirken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Eser seslendirilirken duyulan sesin tek bir kişi tarafından söyleniyormuş gibi duyulması gerekir. Bu durum büyük uyum gerektirir. Uyumu sağlamak için her bireyin aynı anda aynı şeyleri düşünmesi ve uygulaması çok önemlidir. Aynı uyum, toplu çalma söz konusu olduğunda da gerekmektedir.
1. ETKİNLİK
Etkinliğin Adı: Değerlerimiz şarkısı
Etkinliğin Amacı: Ses grupları oluşturma
Araç – Gereçler: Ders kitabı, akıllı tahta, EBA
a) “Değerlerimiz” adlı şarkıyı dinleyiniz.
b) Şarkıyı birlikte seslendiriniz.
c) Sınıfınızda iki grup oluşturunuz. 1. grup pembe renkli bölümü, 2. grup mavi renkli bölümü seslendirsin. Sarı renkli bölümü ise birlikte seslendiriniz.
d) Yapmış olduğunuz çalışmayı okulunuzda düzenlenen etkinliklerde sununuz.
- Cevap: Sınıf içi yapılması gereken bir etkinlik.
8. Sınıf Meb Yayınları Müzik Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.