8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı
“8. Sınıf MEB Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf MEB Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı
1. Osmanlı Devleti'nin Trablusgarp'ı İtalya'ya karşı savunmakta zorluk yaşamasının temel sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A) İtalya'nın Balkan devletlerinden destek alması B) Trablusgarp halkının İtalyanlarla birlikte hareket etmesi C) Balkanlarda azınlık isyanlarının çıkması D) Osmanlı Devleti'nin Trablusgarp ile kara bağlantısının kalmaması
- Cevap: C
2. I. Coğrafi Keşifler II. Sanayi İnkılabı III. Rönesans hareketleri Avrupa'da yaşanan yukarıdaki gelişmelerden hangisi ya da hangileri Osmanlı Devleti'ni ekonomik açıdan olumsuz etkilemiştir? A) Yalnız III B) I ve II C) I ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
3. Aşağıdaki gelişmelerden hangileri arasında neden-sonuç ilişkisi kurmak doğru değildir? A) Trablusgarp Savaşı'nın başlaması - Hareket Ordusu'nun kurulması B) Kanun-i Esasi'nin ilan edilmesi - Meşrutiyet sistemine geçilmesi C) Azınlık isyanlarının çıkması - Tanzimat Fermanı'nın yayınlanması D) Osmanlı Devleti'nin borçlarını ödeyememesi - Düyûn-u Umûmiye Teşkilatinın kurulması
- Cevap: A
4. I. Selânik II. Sofya III. İstanbul IV. Manastır Mustafa Kemal yukarıdaki şehirlerden hangisi ya da hangilerinde askerî eğitim görmüştür? A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III D) I, III ve IV
- Cevap: D
5. Mustafa Kemal, Batı'daki bilimsel ve teknolojik gelişmelerden istifade etmenin gerekli olduğuna inanmıştır. Mustafa Kemal'in bu düşüncelerinin aşağıdaki fikir insanlarından hangisinin düşünceleriyle daha fazla benzerlik göstermesi beklenebilir? A) Mehmet Emin Yurdakul B) Ziya Gökalp C) Tevfik Fikret D) Namık Kemal
- Cevap: C
6. Gençlik döneminde Mustafa Kemal'in fikir dünyasının oluşumuyla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Yabancı dil bilgisini geliştirmesi dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmesine yardımcı olmuştur. B) Resmî görevlerle Avrupa'da bulunması millî kültürden uzaklaşmasına neden olmuştur. C) Birçok sorunun yaşandığı Balkanlarda doğup büyümesi devlette yaşanan sorunların farkına varmasına zemin hazırlamıştır. D) Yerli ve yabancı fikir insanlarını okuması düşünce dünyasını zenginleştirmiştir.
- Cevap: B
7. I. Hareket Ordusu'nun kurulması II. İkinci Meşrutiyet'in ilanı III. 31 Mart Vakası Yukarıdaki gelişmelerin oluş sırası hangi seçenekte doğru verilmiştir? A) I - II - III B) I - III - II C) II - III - I D) III - II - I
- Cevap: C
8. I. Azınlık isyanlarının çıkması II. Tanzimat Fermanı'nın ilan edilmesi III. Meşrutiyet sistemine geçilmesi Yukarıdakilerden hangisinin veya hangilerinin oluşumunda Fransız İhtilali'nin yaydığı milliyetçilik akımının etkisi vardır? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: A
“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 33” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok