8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Koza Yayınları Sayfa 90 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Koza Yayınları

10. √200 - ▲ = 4√2 eşitliğinin sağlanabilmesi için ▲ yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır? A. 8√2 B. 6√2 C. 4√2 D. 2√2
  • Cevap: B
11. 8√10 ÷ 2√10 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A. 40 B. 8 C. 4√10 D. 4
  • Cevap: D
12. Bir dikdörtgenin çevresinin uzunluğu 16√2 birim ve kısa kenarının uzunluğu 3√2 birimdir. Bu dikdörtgenin alanı aşağıdakilerden hangisidir? A. 30 br2 B. 15√2 br2 C. 10√2 br2 D. 5√2 br2
  • Cevap: A
13. 8/√3+5/√12/√108 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A. 33 B. 23 C. 3 D. 2
  • Cevap: C
14. -4 √3 . 5√5 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A. 2015 B. 1215 C. -2015 D. -1520
  • Cevap: C
15. Yandaki ABCD dörtgeni dikdörtgen, BEFG dörtgeni ise karedir. |DA| = 542 br, |CE| = |EB| ve ABCD dikdörtgeninin çevresinin uzunluğu 3642 br olduğuna göre dikdörtgen ile karenin alanları farkı aşağıdakilerden hangisidir? A. 116 br2 B. 126 br2 C. 128 br2 D. 132 br2
  • Cevap: B
16. √2, 25 - √1, 44 + √0,04 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A. 0,5 B. 0,8 C. 1,2 D. 1,4
  • Cevap: A
17. √0,16 + √0,49 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A. 1 B. 1,1 C. 1,11 D. 2,2
  • Cevap: B
18. √7/10+74/100 - √0, 0036/0,36 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A. 1,1 B. 1,2 C. 1 D. 0,8
  • Cevap: A

➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (1)

➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (2)

8. Sınıf Koza Yayınları Matematik Ders  Kitabı Sayfa 90 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.