“8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 152 Berkay Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayınları Sayfa 152

y = x/2 doğrusal denkleminin grafiğini çiziniz. Grafiğin eksenleri kestiği noktayı belirleyiniz. Sıralı İkilileri koordinat sisteminde işaretleyelim ve sıralı İkilileri belirten noktaları birleştirerek y = x/2 doğrusal denkleminin grafiğini yandaki gibi çizelim. Buna göre y = x/2 doğrusal denkleminin grafiği x eksenini O (0, 0) noktasında, y eksenini O (0, 0) noktasında keser. a, b ve c sıfırdan farklı sayılar olmak üzere ax + by + c = 0 şeklindeki doğrusal denklemlerin Grafik, x ve y eksenini (0, 0) noktasında keser. y - 2x -1 =0 doğrusal denkleminin grafiğini kareli kâğıda çiziniz. Grafiğin eksenleri kestiği noktaları belirleyiniz. y - 2x - 1 =0 doğrusal denklemi y = 2x + 1 olarak yazılabilir, y = 2x + 1 doğrusal denkleminde; x = -1 değeri için y = 2 • (-1) + 1 = -2 + 1 = -1 olur. —* (-1, -1) x = 0 değeri için y = 2 • 0 + 1 = 0 + 1 =1 olur. —* (0, 1) x = 1 değeri için y = 2-1+1=2 + 1= 3 olur. —«-(1,3) Sıralı İkilileri koordinat sisteminde işaretleyelim ve sıralı İkilileri belirten noktaları birleştirerek y - 2x - 1 =0 veya y = 2x + 1 doğrusal denkleminin grafiğini, kareli kâğıda yandaki gibi çizelim. y - 2x -1 =0 doğrusal denkleminin grafiği orijinden geçmez. Grafik, x eksenini A g-. o) ve y eksenini B (0,1) noktasında keser.
  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 152 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.