
“8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 162 Ada Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ada Yayınları Sayfa 162
x ve y birer değişken olmak üzere ax + c = O şeklindeki y değişkeninin bulunmadığı doğrusal denklemlerin belirttiği doğru y eksenine paraleldir, by + c = 0 şeklindeki x değişkeninin bulunmadığı doğrusal denklemlerin belirttiği doğru x eksenine paraleldir.
2x – 3y – 12 = 0 doğrusal denkleminin grafiğini çizelim.
Çözüm:
2x – 3y – 12 = 0 denkleminin x ve y eksenini kestiği noktaları bulalım. Denklemin x eksenini kestiği noktayı bulmak için y değişkenine 0 verelim,
Denklemin y eksenini kestiği noktayı bulmak için x değişkenine 0 verelim.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
8. Sınıf Ada Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 162 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum