
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 243


“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 243 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 243
7. “Öyleyse yetimi sakın ezme. El açıp isteyeni de sakın azarlama ve Rabb’inin nimetini minnet ve şükranla an.” (Duhâ suresi, 9-11. ayetler) Bu ayetlerden aşağıdakilerin hangisi çıkarılamaz?
A) İhtiyaç sahiplerinin onuru korunmalıdır.
B) Güçsüzlere haksızlık etmekten kaçınılmalıdır.
C) Allah’ın verdiği nimetlere teşekkür edilmelidir.
D) Yardımlaşmaya, en yakın akrabadan başlanmalıdır.
- Cevap: D
8. Yalnızca Allah rızasını gözeterek, karşılık beklemeksizin bir kişinin yapmış olduğu her türlü maddi veya manevi iyiliğe sadaka denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi sadaka kapsamında değerlendirilemez?
A) Hastaları ziyaret etmek
B) Otobüste yaşlılara yer vermek
C) İşçilerin maaşını vaktinde ödemek
D) Sokak hayvanlarına yiyecek vermek
- Cevap: C
9. Semih Bey’in 100 gr altını bulunmaktadır. Bu malın zekâtını, ihtiyaç sahibi komşusuna 1/50 (%2) oranında vermiştir. Buna göre Semih Bey, zekât ile ilgili aşağıdakiler- den hangisinde yanlışlık yapmıştır?
A) Zekât verdiği malın cinsinde
B) Zekât verdiği oranda
C) Zekât verdiği kişide
D) Nisap miktarında
- Cevap: B
10. Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde şehirlerin belirli noktalarına konan “sadaka taşları”, İslam dininin insanlar arasındaki gelir eşitsizliğini gidermek amacıyla emrettiği yardımlaşmanın büyük bir incelikle yerine getirilmesini sağlıyordu. Cami avlularının en kuytu köşesine konan silindir şeklindeki bu taşın üst kısmında küçük bir oyuk bulunurdu. İmkânı olan insanlar, bu oyuğa bıraktıkları sadakalarla yoksullara, onları rencide etmeden el uzatıyordu. Bu metinde sözü edilen gelenek aşağıdaki hadislerden hangisinin mesajıyla örtüşmektedir?
A) “Sadaka, malı bereketlendirir.”
B) “Sağ elin verdiğini sol el görmesin.”
C) “Rızkının bol olmasını isteyen sadaka versin.”
D) “Sadaka, suyun ateşi söndürdüğü gibi hataları yok eder.”
- Cevap: B
11. Meyve ağaçlarının budanma zamanıydı. Babasına yardım eden Ömer, merakla sordu: “Baba! Dalları neden kesiyorsun, yazık değil mi?” Baba, oğluna gülümseyerek şöyle dedi: “Budama işlemi, ağaçlarımızın daha iyi gelişmesi ve verimini artırması için kullandığımız bir yöntemdir. Şöyle ki kestiğimiz yerlerden yeni dallar çıkar, zamanla büyür ve gürleşir. Bu sayede ağaçlarımızdan daha çok ürün alabiliriz.” Bu metne göre budama işleminin faydaları ile zekât ibadetinin aşağıdaki sonuçlarından hangisi benzeşmektedir?
A) Malı bereketlendirmesi
B) İnsanın iç huzurunu artırması
C) Toplumsal barışa katkı sağlaması
D) Toplumdaki gelir dağılımını dengelemesi
- Cevap: A
LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 243 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228