Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Fen Bilimleri

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Fen Bilimleri Cevapları Sayfa 261

“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Fen Bilimleri Cevapları Sayfa 261 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

logo

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Fen Bilimleri Cevapları Sayfa 261

19. Bir deneyde şekildeki özdeş cam kaplarda bulunan sıvılar, özdeş birer ısıtıcıyla ısıtılıyor. 1. kaptaki sıvının sıcaklığı 30 °C’tan 45 °C’a, 2. kaptaki sıvının sıcaklığı 25 °C’tan 40 °C’a yükseliyor. Isı alışverişinin sadece ısıtıcılar ve sıvılar arasında gerçekleştiği ve 1. kaptaki sıvının öz ısısının daha düşük olduğu bilinmektedir.

Bu deneye göre,
I. Sıvıların kütleleri eşitse 2. kaptaki sıvı daha uzun süre ısıtılmıştır.
II. 1. kaptaki sıvının kütlesi daha az ise kapların ısıtılma süreleri eşittir.
III. Sıvıların kütleleri eşitse kapların ısıtılma süreleri eşittir.
çıkarımlarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve III
D) II ve III

  • Cevap: C

20. Tarımla uğraşan insanlar, kışın hava sıcaklığı azaldığında mandalinaların donmasını engellemek amacıyla ağaçtaki mandalinalara su püskürtür. Buna göre, mandalinaların donmasını engellemek için ağaçtaki mandalinalara su püskürtülmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mandalinanın içindeki donacak su miktarının artırılması
B) Suyun mandalinanın donma sıcaklığını düşürme si
C) Suyun buharlaşarak mandalinayı ısıtması
D) Su donarken açığa çıkan ısının mandalinaya aktarılması

  • Cevap: D

LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf Fen Bilimleri) Sayfa 261 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!