Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Meb Yayınları

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 90

“8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 90 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 90

4. Vakıf, İbtida, Vasıl ve İşaretleri
Kur’an-ı Kerim’de anlam bütünlüğünün sağlanabilmesi ve kastedilen mananın doğru bir şekilde anlaşılabilmesi için dikkat edilmesi gereken kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar vakıf işaretleri, ibtida, vasıldır.17 Allah’ın (cc) “… Kur’an’ı ağır ağır, tane tane oku.”18 emriyle Hz. Muhammed (sav) Kur’an-ı Kerim’i ayetler arasında durarak okumuştur.19
Vakıf
Sözlükte vakıf “durmak, durdurmak, kelimeyi kendinden sonraki kelimeden ayırmak, kelimeyi harekeden kesmek” gibi anlamlara gelmektedir.20 Tecvit ilminde ise “Kur’an-ı Kerim’i okuma esnasında durulacak yerlerde nefesle birlikte sesin kesilmesi” şeklinde tanımlanmaktadır.21 Kısa bir süre durulduktan sonra nefes alınarak okumaya devam edilmektedir.
Vakıf (Duruş) Kuralları
Kur’an-ı Kerim okurken bir kelime üzerinde vakfetmekle (durmakla) ilgili kurallar şunlardır:22
a. Vakıf yapılacak kelimenin sonundaki harf harekeli ( : / . / i ise hareke vermeden cezimli bir şekilde durulur.

b. Vakıf yapılacak kelimenin sonundaki harfin harekesi iki ötre ve iki esre ile bitiyorsa cezimli şekilde durulur. İki üstün ile bitiyorsa medd-i tabiî yapılarak okunur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!