8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Sayfa 20
“8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 Ada Matbaacılık” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Sayfa 20
Peygamberlere iman, bütün peygamberlerin Yüce Allah tarafından gönderildiklerine ve getirdikleri bütün bilgilerin doğru olduğuna inanmak demektir. İslam’ın inanç esaslarından biridir. Onlar, Yüce Allah’ın elçileridir. Buna göre Müslümanların, peygamberler arasında ayrım yapmadan, hepsinin Allah’ın (c.c.) elçisi olduğuna iman etmeleri gerekir. Onların ortak mesajı Allah’ın (c.c.) varlığı ve birliği ilkesidir. Ayrıca inanç esasları, dünya ve ahiret mutluluğu, Yüce Allah’a nasıl ibadet edileceği gibi konular peygamberlerin mesajlarındaki diğer ortak yönleri oluşturur. Bu konu ile ilgili olarak Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: “Deyin ki: Biz Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve YakuboğuMarma indirilene, Musa ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz.”
AHİRET
İnsan, yaratılış itibariyle yaşama sevincine sahiptir. İnsandaki bu duygu hayat mücadelesinin en önemli güç kaynağını oluşturmaktadır. Ölüm, imanlı gönüller için geçici hayattan sonsuz hayata geçiştir. Birçok âyette ölüm ve ahiret hayatı “buluşmak, sevdiğine kavuşmak” olarak ifade edilmiştir. Bu konuda Yüce Allah şöyle buyurur: “Her kim Allah’a kavuşmayı umarsa, bilsin ki Allah’ın tayin ettiği o vakit elbette gelecektir…”
Ölüm her şeyin bitmesi demek değil, tam tersine hayatın başka bir yerde devam etmesidir. İnsan dünya hayatından ebedi hayata devam eden bir yolcudur. Bu dünya hayatında bile bir yerden başka bir yere gideceğimiz zaman hazırlık yaparız. Bu durumda önemli olan ölüm gerçeğini unutmadan ona hazırlık yapmaktır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) “İnsanların en akıllısı, ölümü unutmayan ve ona hazırlıklı olan kimsedir.” buyurarak bu gerçeği dile getirmiştir.
Ahiret, sözlükte “son, sonra olan ve son gün” anlamlarına gelir. Dinî bir terim olarak ise ahiret, İsrafil’in Yüce Allah’ın emriyle, kıyametin kopması için sûra ilk defa üflemesiyle başlayacak olan sonsuz hayata denir.4 İsrafil’in sûra üflemesi Kur’an’da şöyle ifade edilmiştir: “Sûra üflenir ve Allah’ın dilediği kimseler dışında göklerdeki herkes ve yerdeki herkes ölür. Sonra ona bir daha üflenir, bir de bakarsın onlar kalkmış bekliyorlar.”
Kıyamet, evrende bulunan her şeyin yok olmasıyla, ölen bütün insanların yaptıklarının hesabını vermek üzere diriltilecekleri zamana denir. İslam inancına göre, kâinatın başlangıcı olduğu gibi bir de sonu vardır. Kâinatın ne zaman son bulacağı bilgisi yalnızca Yüce Allah’a aittir. Kur’an-ı Kerim’de bu gerçek şöyle dile getirilmektedir: “Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki: O’nun bilgisi ancak Rabb’imin katındadır. Onu vaktinde ancak O (Allah) ortaya çıkaracaktır…”
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
8. Sınıf Ada Matbaacılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 20 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.