8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108
Sakarya Savaşı sona erdiğinde toplanan malzemenin bir bölümü cephe gerisindeki menzil hatlarında depolanmıştı. Bir diğer bölümü cepheye ulaştırılmak üzere yola çıkarılmış ve bir başka bölümü ise Tekalif-i Millîye komisyonlarının elinde bulunmaktaydı. Toplanan malzemelerin cepheye ulaştırılması zaman almaktaydı. (Serpil Sürmeli, Milli Mücadelede Tekalif-i Milliye Emirleri, s.92-165) (Derlenmiştir.)
Aşağıdaki soruları tabloya ve metne göre cevaplayınız.
1- Yukarıdaki tabloda toplanan kıyafetlerin maddi değeri neden yazılmıştır? Yazınız.
- Cevap: Atatürk’ün yayınladığı Tekalif-i Milliye emirleri karşılıksız olarak alınan borç değildi. Bedeli sonradan ödenecek zorunlu borç idi. Her ilçede kurulan Tekalif-i Milliye Komisyonları, kimden ne kadar borç alındıysa kayıt altına aldı. Vatandaşlarından alınan bir iğne bile defterlere yazıldı. Ve Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra Tekalif-i Milliye emirleri kapsamında alınan tüm borçlar hak sahiplerine geri ödendi.
2- Tekalif-i Millîye Emirleri sonucu toplanan malzeme daha çok hangi savaş sırasında kullanılmıştır? Yazınız.
- Cevap: Sakarya Meydan Muhaberesi’nde kullanıldı.
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 108 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.