Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Biryay Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Biryay Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Bir-Yay Yayınları Sayfa 157 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Biryay Yayınları

Kişilik Özellikleriyle Atatürk

Doğup büyüdüğü ortamı, ülkesinin içinde bulunduğu durumu çok iyi kavrayan Atatürk, olaylara yön veren lider kişiliğiyle milletinin kaderini değiştirme kararlığındaydı. Hedefine ulaşırken heyecan, acelecilik, şan ve şöhret duygularına yenilmemiş, akıl ve mantık doğrultusunda hareket etmeyi başarmıştı. Kurtuluş Savaşı yıllarında kendisini çok yakından tanımış olan Fransız bir gazeteci bu konuda şu tespiti yapmıştı: “Seziş, ihtiyatlı olma, inceleme… Gözlem yeteneği en ileri derecede gelişmiş, hiçbir şeyi rastlantıya bırakmıyor. Kendine güveni keskin.” Atatürk de bir işe girişmeden önce iyice düşündükten sonra harekete geçtiğini şu sözleriyle vurgulamıştır: “Ben askerî deha filan bilmiyorum. Herhangi bir zorluk önünde kaldığım zaman benim yaptığım iş şudur: Vaziyeti iyice tespit etmek, sonra bu vaziyet hakkında alınacak tedbirin ne olduğuna karar vermek. Bu karan bir kere verdikten sonra artık, ‘Acaba yapayım mı?’ diye tereddüt etmemek; tereddütsüz tatbik etmek. Ve muvaffak olacağıma inanarak tatbik etmek.” Atatürk’ün kişiliğinin en belirgin yönlerinden biri de tembelliğe yer vermeyen çalışma gücü ve direncidir. Okuma ve çalışma tutkusuyla sürekli yeni bilgiler edinen ve kendini çağdaş bilim esasları doğrultusunda sürekli yenileyen bir liderdir. Edindiği bilgileri ve birikimini milletini ulaştırmak istediği çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda kullanmıştır.

Biliyor muydunuz?

Norveç dilinde “Mustafa Kemal gibi düşünmek” diye bir deyim vardır. Herhangi bir problem karşısında, hemen teslim olma eğiliminde olan, ne yapıp edip çözüm üretmek zahmetine katlanmayan ruh ve zihin tembeli kişilerde çalışma gücü ve direnci oluşturmak için söylenir. Atatürk bitip tükenmez bir enerjiyle iç ve dış sorunlarla uğraşırken sürekli yeni atılımlarda bulunmuştur. Askerlikten tarihe, dile, yurttaşlık bilgisi ve geometriye kadar değişik alanlarda çeviriler yapmış, kitaplar yazmıştır. Bu özelliği ile en çok okuyan ve yazan devlet başkanı niteliğini de kazanmıştır. Atatürk’ün çok yönlü kişiliğinin bir başka özelliği de etkili konuşma ve ikna etme yeteneğidir. Bu özellik onun lider olmasının başlıca nedenlerinden biridir. İnsan, canlı ve doğa sevgisi Mustafa Kemal’i hümanist yapan özellikler arasındadır. Atatürk özellikle çocukları çok severdi. Arkadaşlarının çocukları ile yakından ilgilendiği gibi kimi çocukları evlatlık veya manevi evlat edinerek (Fotoğraf 4.46) büyütüp yetiştirmiştir. Doğa sevgisi ve yeşile olan tutkusu yaşamının her aşamasında kendini göstermiştir. Başta at olmak üzere köpek ve kanarya beslemesi hayvan sevgisine sahip olduğunu da göstermektedir. Askerlik dehasına başarılı bir politik yaşamı da ekleyen Mustafa Kemal Atatürk, “güzelliğin ifadesi” olarak tanımladığı sanat dallarıyla ve sporla da ilgilenmiştir. Çok yönlü kişiliğiyle ulusunu tam bağımsız yaşatma konusunda özverili çalışmalarda bulunurken akılcı, bilimsel ve çağdaş değerleri ilke edinmiştir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

8. Sınıf Biryay Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!