Evvel Cevap
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 67
8. Sınıf İnkılap Tarihi Semih Ofset Sek Yayınları
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 67

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 67

Aşağıdaki metni okuyarak metnin altındaki soruları cevaplayınız.

“Sivas Kongresi’ni toplamak üzere Erzurum’dan Sivas’a giderken Erzincan Boğazı ağzında otomobilini durduran jandarmaların başındaki subay: ’Eşkıyalar boğazı tutmuşlar. Tehlike var. Geçilemez! Bunları püskürtmek için merkezden güç istedik. Gelinceye değin Erzincan’da beklemeniz uygun olur.’ deyince Mustafa Kemal Erzincan’a dönmedi.

Döndüğü takdirde ulusal mücadelenin yönünü belirlemek ve saptamak gibi çok önemli ve temelli bir görev için toplanacak Sivas Kongresi’ne katılamayacaktı. Bu amaçla oraya gelmiş, kendisini bekleyen delegeler gibi henüz duruma kuşkulu gözlerle bakan birçoklarının da kendisinin korkak olduğunu sanacaklarını, böylece her şeyin daha başlarken altüst olabileceğini düşünerek ’Hayır… Dönmeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun, yolumuza devam edeceğiz!’ dedi. Yanındakilere buyruğu kesindi:

– Süratle gidilecek! Vurulan, ölen olursa onunla oyalanılmayacak. Yolda ancak tam şose üzerinde ve yakınında, yolu kapayan eşkıya ile karşılaşırsak hepimiz otomobillerden atlayarak, saldırıp yolu açacağız. Kurtulanlar yola devam edecek!

Otomobilini boğaza doğru sürdü ve Sivas’a gitti.” (Düşünce ve Davranışları ile Atatürk, s.108-109.)

Soru: Mustafa Kemal tehlikeye rağmen neden yola devam etmiştir?

  • Cevap: Mustafa Kemal, Sivas Kongresi’ne katılarak Millî Mücadele’nin geleceğini şekillendirmek için büyük bir sorumluluk taşımaktaydı. Dönmenin, halkın güvenini sarsacağı ve mücadelenin başlamadan başarısız olacağı düşüncesiyle yola devam etmiştir.

Soru: Metinde Mustafa Kemal’in hangi kişilik özellikleri ön plana çıkmaktadır?

  • Cevap: Metinde kararlılığı, cesareti ve liderlik vasfı ön plana çıkmaktadır. Tehlikelere rağmen sorumluluğunun bilincinde olarak korkusuzca yoluna devam etmiştir.

8. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 67 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum