

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 65

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 65
4. Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919)
Amasya Genelgesi’nin yayımlanması üzerine Damat Ferit Paşa’nın başında olduğu İstanbul Hükümeti İngiltere’nin de baskısıyla Mustafa Kemal’i yeniden İstanbul’a çağırdı. Bu şartlar altında Mustafa Kemal Sivas’a geldi. Elâzığ Valiliği’ne tayin edilen Ali Galip, Mustafa Kemal’in tutuklanması için Sivas valisine baskı yapsa da bir sonuç alamadı. Mustafa Kemal ve beraberindekiler 3 Temmuz 1919’da halkın sevinç gösterileri arasında Erzurum’a ulaştı (Görsel 2.39).
Erzurum Kongresi hazırlıklarına başlayan Mustafa Kemal müfettişlik görevinden alınacağını öğrendi. “Nutuk” adlı eserinde bu gelişmeyi şöyle açıklamıştır:
Soru: Nutuk’ta yer alan metinde Mustafa Kemal’in ön plana çıkan kişilik özellikleri nelerdir? Açıklayınız.
- Cevap: Mustafa Kemal’in kararlılığı, cesareti ve vatan sevgisi ön plana çıkmaktadır. Görevden alınma tehdidine rağmen mücadelesini sürdürme azmi, onun liderlik vasfını da gösterir.
Soru: Sizce Kâzım Karabekir’in bu desteği Millî Mücadele’nin seyrini nasıl değiştirmiş olabilir? Açıklayınız.
- Cevap: Kâzım Karabekir’in desteği, Mustafa Kemal’e ve Millî Mücadele’ye moral ve askeri güç kazandırarak mücadelenin devamını sağlamıştır. Bu destek, mücadelenin örgütlenmesi ve başarılı olması açısından kritik bir rol oynamıştır.
8. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 65 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum