Evvel Cevap
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 58
8. Sınıf İnkılap Tarihi Semih Ofset Sek Yayınları
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 58

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 58

g. Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti

Sivas’ta Sivas Valisi Reşit Paşa’nın eşi Melek Hanım’ın başkanlığında kuruldu. Padişaha ve sadrazama telgraflar göndererek vatanımıza karşı yapılan haksızlıkların düzeltilmesi için hükûmetin gerekli girişimlerde bulunmasını istemiştir. Cemiyet İtilaf Devletleri’ne de protesto telgrafları göndermiş, ordumuz için kampanyalar düzenleyerek para ve malzeme toplanmasını sağlamıştır.

Soru: Millî cemiyetlerin başlıca ortak faaliyetleri nelerdir? Sizce bu cemiyetlerin faaliyetlerinden hangileri daha önemlidir? Neden?

  • Cevap: Ortak faaliyetler arasında halkı işgallere karşı örgütlemek, kongreler düzenlemek ve basın yoluyla seslerini duyurmak bulunur. Silahlı direniş için hazırlık yapmaları daha önemlidir, çünkü işgallere fiilen karşı koymuşlardır.

Soru: Millî Mücadele Dönemi’nde yaşadığınızı ve millî bir cemiyet kurduğunuzu düşünerek aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Cemiyetinizin ismi nedir? Bu ismi neden seçtiniz?

  • Cevap: Cemiyetimin ismi “Bağımsızlık için Birlik” olurdu. Çünkü milletin bağımsızlık mücadelesini birlik içinde kazanacağına inanıyorum.

Soru: Cemiyetinizi nerede kurdunuz?

  • Cevap: Cemiyetimi İstanbul’da kurardım, çünkü başkentte olmak stratejik bir avantaj sağlar.

Soru: Cemiyetinizin başlıca çalışmaları nedir?

  • Cevap: Halkı bilinçlendirmek, işgal bölgelerine yardım ve direnişi desteklemek için örgütlenme çalışmaları yapardım.

Soru: Cemiyetinize nasıl destek sağlıyorsunuz?

  • Cevap: Cemiyete bağışlarla ve halktan gelen gönüllü katılımlarla destek sağlardım.

Soru: Cemiyetinizin sesini duyurmak için neler yapıyorsunuz?

  • Cevap: Gazeteler ve broşürlerle halka ve dünya kamuoyuna ulaşarak işgale karşı mücadeleyi duyururdum.

8. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 58 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum

  • Yusuf
    Yusuf

    .

  • Sanem yılmaz
    Sanem yılmaz

    Sende yorumunuzu paylaşın 😀

  • Fresh
    Fresh

    fazla uzun