Evvel Cevap
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 52
8. Sınıf İnkılap Tarihi Semih Ofset Sek Yayınları
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 52

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 52 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 52

3. Mondros Ateşkes Antlaşmasına Tepkiler

Mustafa Kemal, Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalanmasından sonra Sadrazam Ahmet İzzet Paşa’yı antlaşma şartları konusunda uyardı. Mustafa Kemal bazı maddeleri çok karışık ve gelecek açısından tehlikeli görüyordu. Ona göre antlaşma şartlarını açıklayıcı ve yanlış anlamaları önleyici tedbirler alınmadan ordular terhis edilmemeliydi. O, bu konuda şunları söylüyordu:

“Pek ciddi ve samimi olarak arz ederim ki mütareke koşulları arasında anlaşmazlıkları giderecek önlemler alınmadan orduları terhis edecek, İngilizlerin her dediğine boyun eğecek olursak İngiliz ihtiraslarının önüne geçmeye olanak kalmayacaktır.” uyarısında bulunmuştu. İskenderun’a, hangi neden ve bahaneyle olursa olsun, asker çıkarma girişiminde bulunacak İngilizlere ateşle karşı konulmasını emretmişti. (Sabahattin Özel, Mustafa Kemal Atatürk Yeni Gerçekler Yeni Düşünceler, s.33-34.)

Soru: Mustafa Kemal’in antlaşmaya olan tepkisi onun hangi kişilik özellikleriyle ilişkilendirilebilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Mustafa Kemal’in antlaşmaya olan tepkisi, ileri görüşlülüğü ve vatanseverliği ile ilişkilendirilebilir. O, ülkenin geleceğini tehlikeye atmamak için uyarılarda bulunarak ulusal çıkarları savunmuştur.

Soru: “Geldikleri gibi giderler!” sözü Mustafa Kemal’in kişilik özelliklerinden hangisiyle ilgilidir? Açıklayınız.

  • Cevap: Bu söz, onun kararlılığı ve özgüveniyle ilgilidir. Mustafa Kemal, işgallerin geçici olduğuna inanmış ve vatanın bağımsızlığı için mücadele etmeye kararlı olduğunu göstermiştir.

8. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 52 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum