

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 25

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 25
5. Harp Okulu ve Harp Akademisi
Mustafa Kemal, 1898’de Manastır Askerî İdadisini derece ile tamamlayarak 1899’da İstanbul’daki Harp Okuluna başladı (Görsel 1.20). Osmanlı Devleti’nin başkenti olan İstanbul devlet daireleri, elçilikleri, farklı yaşam tarzlarının kaynaştığı sosyal ve kültürel yapısıyla Mustafa Kemal’in fikir hayatının gelişmesine önemli katkılar yaptı.
“…Gazi hazretleri sınıfın en zeki talebesiydi. Hâllerinden, yaşlarından umulmayan bir olgunluk vardı. Çok kuvvetli bir ikna kabiliyetine sahipti. Herhangi kavgaya tek defa olsun karıştığını hatırlamıyorum. Matematik ve edebiyata karşı fazla düşkünlüğü vardı. Tevfik Fikret’in bilhassa “Sis” şiirini beğenirlerdi. Namık Kemal’i, Abdülhak Hamit’i okumaktan da zevk duyarlardı. En fazla meşgul oldukları şeylerden biri de zamanın felsefesi ve fikrî hareketleriydi. Doğup büyüdüğü Selanik’in Batı ile daha çok bağlantılı bulunması sebebiyle olacak, dikkati çeken fikirleri vardı. Etrafına topladığı arkadaşlarıyla cesurca konuşuyor, onları güzel konuşmasıyla kısa zamanda tesiri altına alıyordu. Bizlerin okumadığı birçok vatan şiirini sık sık tekrarlıyordu. Namık Kemal’in bütün şiirlerini bir defterde toplamıştı. Bu şiirleri kısa zamanda bütün arkadaşlar defterlerimize yazmış ve ezberlemiştik. Mustafa Kemal “Milletleri uyandıracak olan fikir adamları, devlet adamlarıdır.” diyordu. (Genel ağ, kaynak 1)
Soru: Alıntı metinde Mustafa Kemal’in hangi kişilik özelliklerinden söz edilmektedir? Açıklayınız.
- Cevap: Alıntı metinde Mustafa Kemal’in zeki, olgun, ikna kabiliyeti güçlü, matematik ve edebiyat düşkünü olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, cesurca fikirlerini savunması, liderlik özellikleri ve fikir adamlarına verdiği önem vurgulanmıştır. Etrafındaki insanları etkileme ve ileri görüşlü olma özellikleri de metinde dikkat çekmektedir.
8. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 25 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Bedirhan
2024-10-11 18:45:23Mustafa Kemal'in fikir hayatını etiketlenen çeşitli unsurlu aşağıda verilmiştir bunları. Mustafa Kemal'infikir hayatını oluşumunu etkisi noktalı yerlere yazınız
🙂