Evvel Cevap
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 161
8. Sınıf İnkılap Tarihi Semih Ofset Sek Yayınları
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 161

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 161 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 161

Türk inkılabının hedefi, Türk milletinin çağdaş uygarlıklar seviyesinin üstüne çıkmasıdır. Tarihi boyunca büyük uygarlıklar meydana getirmiş Türk milleti, Atatürk ilke ve inkılaplarının gösterdiği yolda bu hedefe ulaşmak için aklın ve bilimin ışığında çalışmaktadır. Bu yolda ilerlerken millî kültürden taviz verilmemiş, millî kültürün geliştirilmesi tüm vatandaşların görevi kabul edilmiştir. Millî kültürün geliştirilmesi için dil ve tarih alanında birçok çalışma yapılmıştır. Atatürk, millî kültürün geliştirilmesine yönelik olarak Türkçenin zenginliklerini ortaya çıkarmak ve dilimizi korumak için birçok çalışmaya önderlik etmiş; Türk Dili Tetkik Cemiyetinin kurulmasına önayak olmuştur. Millî dilin korunması ve geliştirilmesi Atatürk’ün hassas olduğu konulardır.

Millî Mücadele’yi zafere ulaştıran millî birlik ve beraberlik duygusu, ülke bütünlüğünün en sağlam güvencesidir. Atatürk her zaman Türk milletine güvenmiş, her işi onun gücüyle ve desteğiyle yapmıştır (Görsel 4.52). Bu yüzden millî birlik ve beraberlik, ülke bütünlüğüne ve Türk milletine inanmak, güvenmek Atatürk ilke ve inkılaplarının esaslarını oluşturur. Türk milleti millî birlik ve beraberliğin, vatan ve millet sevgisinin en güzel örneğini Millî Mücadele Dönemi’nde vermiştir. Kadını erkeği, yaşlısı genci tüm millet, vatanının kurtuluşu için bütün imkânlarını kullanarak savaşmıştır. Milletimiz aynı bilinçle 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini önleyerek birlik ve beraberliğinin sarsılmaz olduğunu göstermiştir.

Soru: Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasların önemini vurgulayan sloganlar hazırlayınız. Bu sloganlarla Atatürk’ün konuyla ilgili sözlerini de kullanarak bir afiş tasarlayınız. Çalışmalarınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:

Sloganlar:

  • “Cumhuriyet, halkın egemenliğidir!” (Atatürk: “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”)
  • “Laiklik, özgürlüğün teminatıdır!” (Atatürk: “Laiklik, bir düşünce sistemidir ve bireylerin özgürce yaşaması için gereklidir.”)
  • “Eğitimde çağdaşlaşmak, toplumun güçlenmesidir!” (Atatürk: “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.”)
  • “Milli birlik, gücümüzdür!” (Atatürk: “Türk milleti, her zaman bir bütün olarak güçlüdür.”)
  • “Kadınlar, toplumun yarısıdır!” (Atatürk: “Türk kadını, toplumda hak ettiği yeri almalıdır.”)

Afiş Tasarımı: Afişte, Atatürk’ün bir portresi ve yukarıdaki sloganlar görsel olarak vurgulanabilir. Her bir ilkeye ilişkin görseller (örneğin, Cumhuriyet bayrağı, bir bilim kitabı, kadın-erkek eşitliği simgesi) kullanılabilir. Tasarımda renkler ve yazı tipi modern ve dikkat çekici olmalı, her ilke için birer ikon veya sembol eklenebilir. Afişi, sınıfta arkadaşlara sunarken, her ilkenin toplum için önemini kısa ve öz bir şekilde açıklayarak anlatabilirsiniz.

8. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 161 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum