

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 111

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 111 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 111
Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra Yunan ordusu Eskişehir ve Afyonkarahisar üzerinde güçlü bir savunma hattı kurmuştu. Bu savunma hattının aylarca sürecek bir taarruzla dahi aşılamayacağına inanıyorlardı. Büyük bir gizlilik içerisinde taarruz hazırlıklarını tamamlayan ordumuz 26 Ağustos 1922 sabahı taarruza başladı. Başkomutan Mustafa Kemal, taarruzu Afyon Kocatepe’den bizzat sevk ve idare etti. Taarruz planı doğrultusunda daha ilk günde Yunan cephesi yarıldı, düşman geri çekilmeye başladı. Aslı- hanlar-Dumlupınar bölgesinde kuşatılan Yunan ordusu 30 Ağustos günü Başkomutan Mustafa Kemal’in yönettiği “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” ile bozguna uğratıldı (Harita 3.6). Başkomutan Mustafa Kemal bu zaferin ardından ordumuza: “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emrini verdi.
İzmir’e doğru kaçmakta olan Yunan ordusu hızlı bir şekilde takip edilmeye başlandı. Yunan ordusu geçtiği yerleri yakıp yıkıyor, sivil halkı katlediyordu. Nihayet ordumuz 9 Eylül’de İzmir’i düşman işgalinden kurtardı (Görsel 3.32). 18 Eylül’e kadar devam eden savaş sonunda Anadolu, Yunan işgalinden kurtarıldı (Görsel 3.33).
Soru: Yukarıdaki resimde Türk halkının hangi fedakârlıklarını görüyorsunuz? Açıklayınız.
- Cevap: Türk halkı, Büyük Taarruz’da canlarını ortaya koyarak bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Kadınlar, askerler ve halkın her kesimi cepheye destek olmuş, tüm imkanlarını vatan savunması için seferber etmiştir.
8. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 111 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum