

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 59

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 59
İtilaf Devletleri çeşitli bahanelerle antlaşmanın ağır şartlar içeren ve istismara açık olan maddelerini kullanarak Osmanlı topraklarındaki işgallerini genişlettiler (Harita 2.4). Amaçları Türk milletini kolay bir şekilde etkisiz hâle getirmek ve halkın işgallere karşı harekete geçmesini önlemektir.
Barışa Son Veren Barış: Paris Barış Konferansı (18 Ocak 1919)
I. Dünya Savaşı sonunda yenilen devletlerin durumlarını görüşmek ve yapılacak barış antlaşmalarının esaslarını belirlemek amacıyla 18 Ocak 1919 tarihinde Paris Barış Konferansı toplandı (Görsel 2.25). İngiltere, ABD, Fransa ve İtalya gibi devletlerin etkili olduğu konferansa 32 devletten temsilci katıldı. Konferansta daha önce gizli antlaşmalarla İtalya’ya verilen İzmir ve çevresi, İngilizlerin desteği ile Yunanistan’a verildi ve Yunan ordusunun İzmir’i işgal etmesi kararlaştırıldı. Osmanlı Devleti dışındaki İttifak Devletleri’yle yapılacak barış şartları belirlendi. Uluslararası barışı sağlamak amacıyla Milletler Cemiyetinin kurulmasına karar verildi.
Soru: Bazı tarihçiler tarafından Paris Barış Konferansı neden “barışa son veren barış” olarak nitelendirilmiştir? Açıklayınız.
- Cevap: Paris Barış Konferansı, ağır ve adaletsiz şartlar içeren antlaşmalar nedeniyle “barışa son veren barış” olarak nitelendirilmiştir. Bu antlaşmalar, yenilen devletlerde büyük huzursuzluklar yaratmış ve yeni çatışmaların zeminini hazırlamıştır. Özellikle Almanya’ya uygulanan ağır koşullar, II. Dünya Savaşı’na yol açmıştır.
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum