

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 208

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 208 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 208
7.3 ATATÜRK’ÜN II. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ TESPİTLERİ VE GİRİŞİMLERİ
I. Dünya Savaşı sonrası Avrupa’da yaşanan siyasal istikrarsızlıklar ve ekonomik bunalım faşizm, nazizm ve kominizm gibi baskıcı rejimlerin yaygınlaşmasına yol açtı. Bu rejimlerin saldırgan ve yayılmacı dış politikaları da uluslararası gerilimlere zemin hazırladı.
Savaş sonrasında kurulan Milletler Cemiyeti Avrupa ve dünyaya kalıcı bir barış getirememişti. Avusturya-Macaristan ve Rus imparatorluklarının dağılması, yenenlerle yenilenler arasında yapılan ağır şartlar içeren antlaşmalar siyasi güç dengesinin değişmesine yol açtı. I. Dünya Savaşı’ndan memnun olan ve olmayanlar şeklinde gruplaşmaya başladılar. Bir tarafta I. Dünya Savaşı’nın galipleri İngiltere ve Fransa yer alırken diğer tarafta Almanya ve İtalya’nın başını çektiği devletler yer almıştır. I. Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyetler Birliği, sosyalist rejiminden dolayı Avrupa’da dışlandı. ABD yalnızlık politikasına döndü. Osmanlı Devleti’nin yıkılması ise Orta Doğu’da otorite boşluğu meydana getirdi.
Soru: I. Dünya Savaşı sonunda gerçekleştirilen barışlar neden kalıcı olamamıştır? Açıklayınız.
- Cevap: I. Dünya Savaşı sonunda imzalanan barış antlaşmaları ağır şartlar içeriyordu. Bu antlaşmalar, yenilen devletlerin ekonomik ve siyasi sorunlarını çözmek yerine daha da artırdı, bu yüzden kalıcı barış sağlanamadı.
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum