Evvel Cevap
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 181
8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 181

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 181 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 181

karşı karşıya gelmiştir. Türkiye barışçı ve aynı zamanda millî çıkarlarından ödün vermeden bu sorunları çözüme kavuşturmayı bilmiştir.

Türkiye’ye yönelen düşmanlık ve tehditlerin temel amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bütünlüğünü bozmak ve parçalamaktır. Türkiye’ye yönelik iç ve dış tehditler Cumhuriyet Dönemi’nin ilk on beş yılında, toplumsal yaşamda düşünülen inkılapları yavaşlatmış, ülkede demokrasinin gelişmesini geciktirmiştir. Devletin kaynaklarının önemli bir bölümü bu tehditlerin ortadan kaldırılması için kullanılmıştır. Bu düşmanlıklar ve tehditler Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bağımsızlığını hedef almaktadır. Şüphesiz bu şer odakları yeni Türk devletinin varlığını kabul etmek istemeyen ve her fırsatta Sevr Antlaşması şartlarını uygulama zemini arayan büyük güçlerin desteğini almış ve çıkarlarına hizmet etmiştir.

Türk milleti karşı karşıya kaldığı gerek iç tehditlere gerekse dış tehdit ve saldırılara karşı, birlik ve beraberlik içinde gerekli mücadeleyi başarıyla yürüttü. Devletinin varlığına, milletin bağımsızlığına, özgürlüğüne, demokratik ve laik yönetim anlayışına yönelik saldırıları önlemesini bildi. Bunun için Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde yer alan ” Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur .” sözünü rehber edindi.

15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek oluşturmuştur. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştür. Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılık demokrasi düşmanlarının karanlık emellerine geçit vermemiştir. Türk milleti asil bir ruhla devletine sahip çıkmış ve demokrasi konusunda ne kadar bilinçli olduğunu ortaya koymuştur. Darbeci karanlık güçlerin hainlik dolu planları başarısız olmuştur. Bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada diri tutmak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ” kabul edildi (Görsel 5.12).

Soru: Aşağıdaki metne göre soruları cevaplayınız.

Mustafa Kemal’in 8 Mart 1925’te Hâkimiyet-i Millîye gazetesinde yayınlanan beyannamesinde şu ifadeler yer almaktadır:

“…Vatanın bir köşesinde genel huzuru bozan olayın, yalnız oradaki vatandaşları değil en uzak yerlerdeki vatandaşların rahatını, mutluluğunu ve çalışma hayatını ve ekonomisini ve üretimini etkilediği ve zarara uğrattığı kesindir. Bundan dolayı her mutluluğun, her faaliyetin, özellikle ekonomik ve ticari gelişimin ilk şartı, rahat ve güvenliğin bozulması mümkün olmayan bir güç ve güvenlikte olmasına bağlıdır…” (Atatürk’ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri, s. 569) (Kısaltılmıştır.)

Soru: Vatanın herhangi bir köşesinde olan bir olay diğer yöreleri nasıl etkiler? Yazınız.

  • Cevap: Vatanın bir köşesinde meydana gelen bir olay, huzur ve güvenliği bozarak tüm ülkenin üretim, ekonomi ve ticaret hayatını olumsuz etkiler. Bu durum, diğer bölgelerdeki vatandaşların mutluluğunu ve çalışma düzenini de bozar.

Soru: Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasını etkileyen faktörler nelerdir? Yazınız.

  • Cevap: Bir ülkenin gelişmesi için huzur ve güven ortamı, ekonomik istikrar, üretim kapasitesinin artırılması, eğitime önem verilmesi ve adaletin sağlanması gibi faktörler önemlidir. Bunlar kalkınmayı doğrudan etkiler.

8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum