

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 167

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 167 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 167
ilanı, halifeliğin kaldırılması, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi egemenliğin millete verilmesi yolunda atılan bazı adımlardır.
Millî Kültürün Geliştirilmesi
Millî kültür, bir millete kimlik kazandıran maddi ve manevi değerlerin bütünüdür (Görsel 4.56) . Bir toplumu millet yapan ve onun bütünlüğünü sağlayan millî kültürdür.
Atatürk, kültürü Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olarak görmüş, millî kültürü çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak istemiştir. Türk tarihi, Türk dili alanlarında yaptığı çalışmaların yanı sıra kültürün gelecek nesillere aktarılmasında önemli rolü olan eğitimle ilgili de çalışmalar yapmıştır.
Çağdaşlaşma
Çağdaşlık, bulunulan çağın anlayışına ve şartlarına uygun bir şekilde davranmak ve yaşamaktır. Dünyanın sürekli değişim ve gelişim içinde olması toplumların isteklerini ve ihtiyaçlarını da değiştirmektedir. Zamanın şartlarına ve değişime ayak uyduramayan milletler diğer milletlerin gerisinde kalmaktadır. Atatürk, yaptığı çalışmalarla Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı hedeflemiştir.
Millî Birlik, Beraberlik ve Ülke Bütünlüğü
Millî birlik ve beraberlik, milletçe bir olmanın, bir arada yaşamanın ve bütünlüğün ifadesidir (Görsel 4.57) . Türk milletinin bir bütün olması, içinde hiçbir bölücü, ayırıcı unsura yer vermemesi demektir. Bir arada yaşama arzusunda olan bireyleri, sımsıkı birbirine bağlar. Milletin ortak amaçlarının, heyecanlarının, acılarının ve isteklerinin bir sonucudur. Millî Mücadelenin kazanılmasında önemli bir unsurdur.
Mustafa Kemal Millî Mücadele’de Türk milletini bir arada tutmak, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla önce millî cemiyetleri Sivas Kongresi’nde birleştirdi. Daha sonra Büyük Millet Meclisinin açılmasını sağlayarak Türk milletini aynı amaç etrafında topladı. Gerçekleştirdiği inkılaplarla birlik ve beraberliğin sağlanmasında, ülke bütünlüğünün korunmasında etkili oldu. Erzurum Kongresi’nde “Millî sınırlar içinde vatan bir bütündür bölünemez.” kararı vatanın bütünlüğüne; Sivas Kongresi’nde cemiyetlerin birleştirilmesi kararı ise birlik ve beraberliğe verilen önemi göstermektedir.
Soru: Millî kültürümüzü korumak ve geliştirmek için neler yapmalıyız? Açıklayınız.
- Cevap: Millî kültürümüzü korumak için geleneklerimizi, dilimizi ve sanatımızı gelecek nesillere aktarmalıyız. Bunu başarmak için kültürel değerlerimizi tanıtan eğitim faaliyetleri düzenlemeli ve modern teknolojiden yararlanarak kültürümüzü tanıtmalıyız.
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum