

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 136

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 136 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 136
Türkiye’de laikliğin hedefi çağdaşlaşmak, çağdaş bir toplum oluşturmak ve millî bir devlet kurmaktır. Atatürk, Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının ancak lâik bir cumhuriyetle olabileceğine inanmaktadır. Siyasi, sosyal, kültürel ve hukuki alanlarda yaptığı yeniliklerde laik düşünceyi esas almasının temeli bu gerçeğe dayanmaktadır.
İnkılapçılık
İnkılap, toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişikliklerdir. Bir toplumda siyasi, sosyal, kültürel ve diğer alanlarda çağdaşlaşmayı engelleyen kurumların kaldırılmasını ve değiştirilmesini ifade eder. İnkılapçılık, aklın ve bilimin rehberliğinde çağın gerekliliklerine uygun olarak sürekli gelişmeyi ve ilerlemeyi esas alır. Bu yönüyle inkılapçılık durağan değil dinamik bir yapıdadır.
Mustafa Kemal, Türk milletini kısa zamanda uygar bir topluma dönüştürmek için birçok inkılaba öncülük etti (Görsel 4.8). Türkiye Cumhuriyeti’ne toplumsal, kültürel, eğitim, hukuk, gibi pek çok alanda çağdaş bir yapı kazandırdı. Atatürk’ün inkılapçılık ilkesinin öncelikli hedefi Türk toplu- munu modern bir topluma dönüştürmektir. Diğer bir hedefi ise çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmaktır. Bu hedeflere ulaşmak için yapılacak yeniliklerde millî kültürden taviz vermeden çağdaş toplumlara uyum sağlamak ilke edinildi. “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür.” diyerek millî kültüre verdiği önemi ve millî kimliğin korunmasında ne kadar titiz olduğunu ortaya koydu.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum