Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 66-67

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Ders Kitabı Sayfa 66-67 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 66-67

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Çözümleri Sayfa 66

Ankara, Batı Cephesi’ne yakın ve güvenli bir konumdaydı. Temsil Heyeti üyelerinin güvenli bir ortamda çalışmasını sağlayacak 20. Kolordu Ankara’da bulunuyordu. Kolorduya Mustafa Kemal’in yakın arkadaşı Ali Fuat Paşa komuta ediyordu. Ankara’nın seçilmesinde İstanbul’da açılacak meclisin çalışmalarının yakından takip edilmek istenmesi de etkili oldu.

Size göre Mustafa Kemal’in Millî Mücadelenin merkezi olarak Ankara’yı seçmesinde şehrin hangi özelliği daha belirleyici olmuştur? Neden?

  • Cevap: 27 Aralık 1919’da Temsil Heyeti’nin Ankara’ya gelmesi ile, bu şehir Millî Mücadele’nin karargâhı olmuştu. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri atıldı. Kurtuluş Savaşı buradan yönetildi. Böylece Ankara, fiilen başkent durumuna geldi.

Yukarıda verilen görseldeki seğmenler ile Mustafa Kemal arasında nasıl bir konuşma geçmiş olabilir?

  • Cevap: Bence Seymenler, zeybekler, esnaf temsilcileri, öğrenciler ve binlerce Ankara’lı, tek ses, tek yürek olarak Ata’ya olan inançlarını ve desteklerini iletmişler Ata’da onlara başarıyı mücadeleyi kazanacaklarını söylemiştir.

Mustafa Kemal’in para yokluğu dışında Millî Mücadelenin hazırlık döneminde karşılaştığı başka hangi sorunları biliyorsunuz? Onun bu sorunları çözmek için aldığı önlemler neler olmuştur?

  • Cevap: Cephane sorunu, asker azlığı, halkın perişan halde olması, yurt içi düşmanla işbirliği yapan vatan hainlerinin varlığı gibi sorunlarla karşılaşmıştır.

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Çözümleri Sayfa 67

Metinde geçen “Millette henüz eski kanın sönmemiş olduğunu gösterir muazzam delildir.” cümlesindeki “eski kan” ifadesiyle anlatılmak istenilen düşünce ne olabilir?

  • Cevap: Türk milleti bağımsızlığına alışkın bir millettir. Ölmeyi esir yaşamaya tercih eder. Bu bakımdan eski kan denilerek aslında Türklerde bulunan bağımsızlık ateşi ve direnme içgüdüsünden bahsedilmektedir.

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Çözümleri Dersdestek Yayınları Sayfa 66-67 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!