8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 308
“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 308 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 308
Soru: Ç) Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
Soru: 1) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Aynı cins yüklü cisimler birbirini iter.B) Zıt yüklü cisimler birbirini çeker.C) Nötr cisimler elektrik yükü bulundurmaz.D) İki nötr cisim arasında elektriksel kuvvet oluşmaz.
- Cevap: C
Soru: 2) Aşağıdakilerden hangisi nötr bir cisimdir?
A) (-) yük sayısı, (+) yük sayısından fazla olan cisimB) (+)yük sayısı, (-)yük sayısına eşit olan cisimC) (+) yük sayısı, (-) yük sayısından fazla olan cisimD) Herhangi bir yükü bulunmayan cisim
- Cevap: B
Soru: 3) Başlangıçta nötr olan iki yalıtkan cisim, başka bir yüklü cisim kullanılmadan aşağıdaki elektriklenme çeşitlerinden hangileri ile yüklenebilir?I. Sürtme ile elektriklendirmeII. Dokunma ile elektriklendirmeIII. Etki ile elektriklendirme
A) Yalnız IB) Yalnız IIIC) I ve IID) I,II ve III
- Cevap: A
Soru: 4) A, B ve C cisimleri yalıtkan iplerle şekildeki gibi asılmıştır. A ve B cisimlerinin birbirine itme, B ve C cisimlerinin birbirine çekme kuvveti uyguladığı görülmüştür. Buna göre cisimlerin yükleri aşağıdakilerden hangisi gibi olabilir?
A) Negatif Nötr PozitifB) Negatif Negatif PozitifC) Pozitif Nötr NötrD) Pozitif Pozitif Negatif
- Cevap: B
Soru: 5) Aşağıdakilerden hangisi elektrik enerjisinden tasarruf yapılmasını sağlamaz?
A) Televizyon uzun süre kullanılmayacaksa kumandadan kapatılmalıB) A sınıfı elektrikli araçlar kullanılmalıC) Bina pencerelerinde çift cam kullanılmalıD) Şarj edilerek kullanılan araçlar, şarjları dolunca fişten çekilmeli
- Cevap: C
Soru: 6) Aşağıdaki olayların hangisinin oluşumunda elektrik yüklerinin etkisi gözlenmez?
A) FırtınaB) Gök gürültüsüC) ŞimşekD) Yıldırım
- Cevap: A
Soru: 7) Aşağıda verilenlerden hangisinde elektrik enerjisi hareket enerjisine dönüşmektedir?
A) Çamaşır makinesiB) RadyoC) SobaD) Televizyon
- Cevap: A
Soru: 8) Yukarıdaki görselde kumaşın elektriksel yük durumu gösterilmiştir. Buna göre ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Nötr bir cisimdir.B) Pozitif(+) yüklüdür.C) Negatif(-) yüklüdür.D) Pozitif (+) ve negatif (-)yük sayıları eşittir.
- Cevap: C
Soru: 9) Elektrik tesisatında fazla yük geçmesini engellemek için hangi devre elemanı kullanılır?
A) AküB) AmpulC) PilD) Sigorta
- Cevap: D
Soru: 10) I. ütüII. vantilatörIII. su ısıtıcısıYukarıdaki araçlardan hangileri elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürmektedir?
A) I ve IIIB) II ve IIIC) I ve IID) I,II ve III
- Cevap: A
8. Sınıf Hecce Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 308 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok