“8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 5” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 5

ETKİNLİK-3 KISA CEVAPLI SORULAR 1. Her iki yarım kürede de gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu tarihlere verilen özel ad nedir?
  • Cevap: Ekinoks
2. Hangi tarihte Kuzey yarım kürede ilkbahar, Güney yarım kürede sonbahar mevsimi yaşanmaya başlar?
  • Cevap: 21 Mart
3. 21 Aralık tarihinde, öğle vaktinde Güneş ışınları hangi dönenceye dik olarak düşer?
  • Cevap: Oğlak dönencesi
4. Güney yarım kürede yılın hangi tarihinde en uzun gece yaşanır?
  • Cevap: 21 Haziran
5. Hangi tarihten sonra Kuzey yarım kürede gündüzler kısalmaya geceler uzamaya başlar?
  • Cevap: 21 Haziran
6. Dünya’nın dolanma düzlemi ile Ekvator düzlemi arasındaki 23°27’ lık açının neden olduğu duruma ne ad verilir?
  • Cevap: Eksen eğikliği
7. Havanın basıncın yüksek olduğu yerden, düşük olduğu yere doğru yatay yönlü hareket etmesine ne denir?
  • Cevap: Rüzgar
8. Atmosferde meydana gelen hava olaylarını inceleyen, incelemeleri sonucunda hava durumuyla ilgili tahminlerde bulunan bilim dalına ne ad verilir?
  • Cevap: Meteoroloji
9. Ülkemizde görülen, her mevsim yağış alabilen ve bitki örtüsü orman olan iklim türü nedir?
  • Cevap: Karadeniz ikilimi
10. Atmosfer tabakasında birikerek yeryüzünden yansıyan Güneş ışınlarının uzaya gitmesini engelleyen gazlara ne ad verilir?
  • Cevap: Sera gazları

8. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 5 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.