8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 100
“8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 100
Allah (cc) tarafından son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav) de peygamberlik hayatı boyunca, özellikle de Mekke Dönemi’nde birçok zorluk ve sıkıntı yaşamıştır. Mekkeli müşrikler onun 0 " ' '‘çağrısını dikkate almamışlar, Müslümanların sayısının az da olsa artmasıyla onlara baskı uygulamaya, işkence yapmaya başlamışlardır. Hatta onlar, Hz. Muhammed’i (sav) İslam davetinden vazgeçmeye zorlaması için Ebu Talip’ten istekte bulunmuşlardır. Mekkeli müşrikler, Ebu Talip’e, yeğenin Hz. Muhammed’i (sav) bu işten vazgeçiremeyeceksen aramıza girme, bırak onun hakkından gelelim, diyerek meydan okumuşlardır.1 Hz. Muhammed (sav), Mekke’nin ileri gelen kabileleri tarafından ölümle tehdit edilmesine rağmen korkmamıştır. Aksine o, cesaretli ve kararlı bir şekilde insanları putlara tapmaktan vazgeçmeye; eşi ve benzeri olmayan tek Allah’a (cc) iman etmeye çağırmıştır. Mekkeli müşrikler, Hz. Muhammed’i (sav) ve Müslümanları engellemek için akla gelmeyecek eziyetler yapmışlar, istedikleri sonucu alamayınca da onlara sosyal ve ekonomik boykot uygulamışlardır. Müslümanları sosyal açıdan dışlamayı, ekonomik açıdan açlığa ve ölüme mahkum etmeyi amaçlayan bu boykot dönemi, 616-619 yılları arasında kesintisiz üç yıl devam etmiştir. Bu dönemde, başta Hz. Muhammed (sav) olmak üzere çocuklar, yaşlılar, kadınlar neredeyse ölümle yüz yüze gelmişlerdir. Boykot yıllarında tehdit edilen, alaya alınan, açlığa mahkum edilen, şiddete maruz kalan Hz. Muhammed (sav) hiçbir zaman yılgınlık göstermemiş; sabırlı, kararlı ve cesaretli bir şekilde görevini sürdürmüştür. Etkinlik İslam’ın ilk yıllarında Mekke’li Müşriklerden ileri gelen bazı kişiler, Hz. Muhammed’in (sav) amcası Ebu Talip’in yanına geldiler. Ondan, yeğeni Hz. Muhammed’i (sav) İslam dinini yaymaktan vazgeçirmesini istediler. Üstelik onlar, istekleri gerçekleşmezse Hz. Muhammed’i (sav) öldüreceklerini söylediler. Bilge bir insan olan Ebu Talip çaresizlik içerisinde kaldı ve istemeden de olsa yeğenine, bu davadan vazgeçmesini söyledi. Bunun üzerine Hz. Muhammed (sav) çok sevdiği amcasına şöyle karşılık verdi: Soru: Ey amca! Bu davadan vazgeçmem için Güneş’i sağ elime, Ay’ı sol elime koysalar ben yine de davamdan vazgeçmem. Ya Allah bu davayı hâkim kılar ya da ben bu yolda ölürüm. Yukarıdaki örnek olay, Hz. Muhammed’in (sav) cesaret ve kararlılığı konusunda size neler düşündürmektedir? Arkadaşlarınızla değerlendiriniz.- Cevap: Bu olay, Hz. Muhammed’in (sav) dinini tebliğ ederken hiçbir tehditten korkmadığını gösterir. Cesaret ve kararlılığı sayesinde görevini sonuna kadar sürdürdüğü anlaşılır. Bu da bize inançlı ve kararlı olmanın önemini hatırlatır.
8. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 100 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok