7. Tema Bilim ve Teknoloji Değerlendirme Çalışması Etkinlik Cevapları (4. Sınıf Türkçe)
7. Tema Bilim ve Teknoloji Değerlendirme Çalışması cevapları ve soruları, Meb Yayınları 4. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 223-224-225-226-227 (Çocuk Dünyası Teması)
7. Tema Bilim ve Teknoloji Değerlendirme Çalışması Cevapları
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 223 Cevabı
(1, 2, 3 ve 4, soruları metne göre cevaplayınız.)
SEVDİKLERİM
Okula gidişimi severim,Uçuç böceğinin elimde gezmesini,Karabiberlerin başıma değmesini.
Annemin bakışını severim,Meyve ağaçlarının çiçek açmasını,Tavşanın korkup yuvasına kaçmasını.
Arkadaşımın gülüşünü severim,Bahar rüzgârının yüzümü okşamasını,Tırtılların, dut yapraklarını yemesini.
1. Şiirin konusu nedir?
- Cevap: Şiirin konusu etrafımızdaki şeyleri sevmektir.
2. Şiirin ana duygusu nedir?
- Cevap: Şiirin ana duygusu sevgidir.
3. Şiirde hayalî öge bulunan dizeyi yazınız.
- Cevap: Bahar rüzgârının yüzümü okşamasını.
(4, 5, 6, 7 ve 8, soruların doğru cevaplarını bularak işaretleyiniz.)
4. Şairle ilgili verilen bilgilerden hangisine ulaşılamaz?
- Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 224 Cevabı
5. Verilen kelimeleri pekiştirerek kelime anlamına uygun bir cümlede kullanalım.
- Cevap:
Doğru: Dosdoğru — Eve dosdoğru gittim.Uzun: Upuzun — Bahçede upuzun bir ağaç vardı.Sivri: Sipsivri — Kalemin ucu sipsivriydi.
6. Tüm gün kuzenleriyle top oynayan Mehmet, eve geldiğinde annesinin uyarılarını dinlemeden büyük bir bardak soğuk su içivermişti. Akşama doğru Mehmet kendini kötü hissetmeye başladı. Mehmet'in ateşinin çıktığını fark eden annesi çok endişelendi. Mehmet'e ne olduğunu anlamak için onu doktora götürdü. Verilen parça metnin hangi bölümüne aittir? Bunu nasıl anladık? Nedenini yazalım.
- Cevap: Bu parça düğüm bölümüne aittir. Çünkü Mehmet hastalanmış ve olayda bir sorun ortaya çıkmıştır.
7. Beştaş oyununun kurallarını anlatan bir metin yazalım.
- Cevap: Beştaş oyunu beş küçük taşla oynanır. Taşlardan biri havaya atılır. Yerdeki taşlar sırayla toplanır ve havadaki taş tutulur. Taşları düşürmeden oyunu tamamlayan oyuncu başarılı olur.
8. Kitaptaki bir metni aradığımızda hangi bölüme bakmalıyız? Yazalım.
- Cevap: Kitabın İçindekiler bölümüne bakmalıyız.
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 225 Cevabı
9. Aşağıdaki sayıları, yazım kurallarına dikkat ederek cümle içinde kullanınız.
- Cevap:

10. Grafiğe göre doğru olan ifadelerin başına (D), yanlış olanların başına (Y) yazınız.
- Cevap:
(Y) Güneşli gün sayısı, diğer günlerin toplamından fazladır.(D) Nisan ayında altı gün yağmur yağmıştır,(Y) Parçalı bulutlu gün sayısı ile bulutlu gün sayısı eşittir.(D) Güneşli gün sayısı diğerlerine göre fazladır.(Y) Toplam gün sayısının yarısı bulutludur.
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Çocuk Dünyası Teması Sayfa 223-224-225-226-227 7. Tema Bilim ve Teknoloji Değerlendirme Çalışması Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok