7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 1. Ünite Sayfa 6 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 1. Ünite Sayfa 6


Sembollerle gösterilmiş cümlelerde örtülü anlamlarla ilgili tespitlerde bulunan öğrencilerin görüşleri aşağıdaki gibidir. Bu yorumların doğru ya da yanlış olduğuna karar vererek uygun kutucuğu işaretleyiniz.
  • Cevap:

Aşağıdaki cümlelerdeki örtülü anlamları bularak örnekteki gibi yazınız.
1. Duyduklarından sen de mi çok etkilendin?
Duyduklarından başkaları da etkilenmiş.
2. Sel sadece dere yatağındaki evlere zarar vermiş.
  • Cevap: Sel dere yatağı dışındaki yerlere zarar vermemiştir.

3. Atatürk, fikir alanında da önemli bir miras bırakmıştır.
  • Cevap: Atatürk'ün, fikir alanı dışında da bıraktıkları vardır.

4. Kerem yine güvenimizi boşa çıkarmadı.
  • Cevap: Kerem daha önce de ona güvenen insanları hayal kırıklığına uğratmadı.

5. Âşık Veysel, ozanlık geleneğinin en büyük temsilcilerinden biridir.
  • Cevap: Âşık Veysel'den başka temsilcilerimiz de vardır.

6. En büyük hayali büyüyünce polis olmaktı.
  • Cevap: Başka hayalleri de vardır.

7. Bu konuya yarın tekrar bakmamız gerekiyor.
  • Cevap: Bugün baktık ama yeterli olmadı.

8. Annem, gülü diğer çiçeklerden daha çok sever.
  • Cevap: Annemin sevdiği başka çiçekler var.

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 1. Ünite Sayfa 6 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.