“7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 14” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 14


19. Aşağıdaki metinde olay, yer, zaman ve kişileri belirleyip uygun yere yazınız. Atatürk’e sordular: - Kurtuluş Savaşı’nı kazandınız. Cumhuriyet’i kurdunuz. Şimdi ne yapacaksınız? Hemen cevap verdi: - Millî eğitimi yükselteceğiz. Bu amaçla her gittiği yerde okullara uğrardı. Cumhuriyetin ilk yıllarında yurdu dolaşırken yolu bir köye rastladı. Okula girdi. Öğretmen sınıfta ders veriyordu. Hemen ayağa kalktı ve yerini gösterdi. Atatürk "Hayır." dedi ve devam etti: - Yerinizde oturunuz ve dersinizi yapınız. Eğer siz izin verirseniz biz de sizden yararlanalım. Unutmayınız ki, cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.
  • Cevap: Olay: Atatürk'ün millî eğitime verdiği önemi göstermek için okullara gitmesi ve sınıfları gezmesi / Yer: Köy okulu Zaman: Cumhuriyet'in ilk yılları / Kişiler: Atatürk, öğretmen

20. Aşağıda verilen boşlukları, cümlede verilen fiillere uygun dilek kiplerini ve eklerini yazarak doldurunuz.
  • Cevap: 
okumalıyım - gereklilik kipi: -meli, -malı olsa - dilek-şart kipi: -se, -sa yapayım - istek kipi: -e, -a yapsın - emir kipi: -

7. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 14 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.