“7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4 5. Ankara’nın Etimesgut İlçesinde Çocuk Esirgeme Kurumunda çalışıyordu. Bu cümledeki ya
“7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4
5. Ankara’nın Etimesgut İlçesinde Çocuk Esirgeme Kurumunda çalışıyordu. Bu cümledeki yazım yanlışı aşağıdaki kurallardan hangisine uymamaktan kaynaklanmıştır?
A) Yer adlarının ilk harfi büyük yazılır.
B) Kurum, kuruluş ve kurul adlarının her kelimesi büyük harfle başlar.
C) Özel isimlere gelen ekler kesme işaretiyle ayrılır.
D) Yer adlarına dahil olmayan il, ilçe, köy vb. büyük harfle yazılmaz.
Cevap: D
6. Aşağıdaki cümlelerden hangisi nesnel yargılı bir cümledir?
A) Duygusal şarkılar herkesi etkiler.
B) Eser dört bölüm halinde sinemaya uyarlanmış.
C) Mavi elbise insanlara çok yakışıyor.
D) İstanbul Boğazı'nın seyrine kimse doyamaz.
Cevap: B
7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül farklı bir amaçla kullanılmıştır?
A) Ev alma, komşu al.
B) Bir elin nesi var, iki elin sesi var.
C) Kadın, seyirciye yerine geçmesini söyledi.
D) Sakla samanı, gelir zamanı.
Cevap: C
8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “da/de” nin yazımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?
A) Sınıfımızda bazı sorunlar var.
B) Bizim evin bahçesi de tertemizdi.
C) Dışarıda unutulan yemekler bozulmuş.
D) Kıyafetlerimi ev de unutmuşum.
Cevap: D
9. Aşağıdakilerin hangisinde iş bildiren fiil kullanılmıştır?
A) Yaz tatili için kitap alacağız.
B) Uzun süre onunla konuşmadık.
C) Sonbaharda yapraklar sararır.
D) Kendini geliştirmek için kursa yazılacak.
Cevap: A
10. Nihayet damlarda leylekler göründü
Upuzun gagalarını takırdatan
Vefasız sandığımız turnalar döndü
Geçen yıl gittikleri meçhul diyardan
Bu şiirin ana duygusu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Doğa
B) Karamsarlık
C) Ayrılık
D) Umut
Cevap: A
11. “Aydınlık - karanlık” arasındaki anlam ilişkisi aşağıdakilerin hangisinde yoktur?
A) Kötümser - iyimser
B) Geldi - gelmedi
C) Çürük - sağlam
D) Kapalı - açık
Cevap: B
12. Aşağıdaki cümlelerden hangisi öznel anlatımlıdır?
A) Mavi ana renklerdendir.
B) Şairin kitabı iki yüz sayfadır.
C) Hayatta mutlu olan başarılı olur.
D) Yazar kitabında aileleri anlatıyor.
Cevap: C
13. Aşağıdaki kelime gruplarından hangisinin anlam ilişkisi farklıdır?
A) Siyah - beyaz
B) İçeri - dışarı
C) Kırmızı - al
D) Dost - düşman
Cevap: C
14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç - sonuç ilişkisi yoktur?
A) Köye iş kurmaya gidecektim.
B) Ders çalışmak için buraya geldim.
C) İyi dileklerini bildirmek amacıyla bize geldi.
D) Zamanında gelmezse ben sorumluluk kabul etmem.
Cevap: D
7. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok