7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 10
“7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 10” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 10
36. Aşağıdakilerden hangisi eğik çizginin kullanıldığı yerlerden biri değildir? A) Tarihlerin yazılışında gün, ay, yılı gösteren sayıları birbirinden ayırmak için kullanılır. B) Dil bilgisinde eklerin farklı biçimlerini göstermek için kullanılır. C) Matematikte bölme işareti olarak kullanılır. D) Alıntılarda başta, ortada ve sonda alınmayan kelime veya kelime bölümlerinin yerine kullanılır.
- Cevap: D
37. “-da, -de” eki saatlere geldiğinde ünsüz sertleşmesine uğrayabilir. Buna göre aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya uyulmamasından kaynaklanan bir yazım yanlışı vardır? A) Sabah 09.00’ da soru yazmaya başladık. B) Yarın 14.45’ te buluşalım. C) Okuldaki toplantı 13.00’ da başlayacak. D) Ana haber bülteni 20.00’ de başlıyor.
- Cevap: C
38. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili eylem oluş bildirmektedir? A) Şehir dışındaki evlerini yok pahasına satmış. B) Büyük büyük dedeleri de İstanbul’da doğmuş. C) İç sıkıntısından yolun karşısındaki inşaatı izledi. D) Dün akşam hep birlikte eğlendik.
- Cevap: B
39. Aşağıdakilerin hangisinde virgülün görevi diğerlerinden farklıdır? A) Genç, insanların yardımına yetişti. B) Hasta, doktora bir şeyler anlattı. C) Tamam, tüm öğrencileri toplayın. D) Yaşlı, adama evi gezdirdi.
- Cevap: C
40. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden - sonuç anlamı vardır? A) Bana harfleri öğretmek için saatlerini harcadı. B) Annem meşgul olduğu için kendi kendime çalışıyordum. C) Ödevimi bitirdiğimde onayını almak için yüzüne baktım. D) Tatile gidemeyişimin olumsuz sonuçlarını azaltmak amacıyla elinden geleni yapıyordu.
- Cevap: B
41. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime gerçek anlamda kullanılmamıştır? A) Dağlara kar düştü. B) Renkli kalemlerini bulmak için etrafa bakıyor. C) Yağan yağmur sıcağı kırmamış. D) Ev güneş görüyor.
- Cevap: C
42. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime fiil değildir? A) Öğrenciler sessizce sınıfa girdi. B) Öğretmenler durmaksızın çalışıyorlardı. C) Dünyada en sevdiği insan annesiydi. D) Girdiği sınavlardan iyi sonuçlar aldı.
- Cevap: C
43. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin türü fiil değildir? A) onaylıyorum B) bekliyorum C) söylüyorum D) romanlarım
- Cevap: D
7. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 10 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok