7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 137
“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 137 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 137 OKUMA KÖŞEM Benim adım Mina. Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşıyoruz. Her
“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 137 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 137
OKUMA KÖŞEM Benim adım Mina. Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşıyoruz. Her yazTrabzon'a fındık toplamaya gideriz. Yöre halkı fındık toplamak için gelenlere "mevsimlik işçiler" der. Ailem, Trabzon Akçaabat'a bağlı bir köyde Melih amcaların fındıklarını toplar. Melih amca bizi torunları gibi sever. Trabzon'a geleceğimiz günleri iple çektiğini söyler. Çünkü iki oğlu yurt dışında yaşıyormuş, kızı da İstanbul'da hemşireymiş. Memleketlerine gelip fındık toplayacak zamanları olmuyormuş. Havalar soğumaya başlayınca Melih amca ile Demet teyze de evlatlarının yanlarına giderler, bahara kadar kalırlarmış. Biz de fındıklar toplanıp okullar açılınca Ahlat'a geri döneriz. Soru: Metne göre hangi nedenlerle göç olayı yaşanmıştır? Sınıfınızda tartışınız.- Cevap: Metinde aile mevsimlik işçi olarak Trabzon’a göç etmiştir. Yani geçim ve iş imkânları için göç yaşanmıştır.
- Cevap: Göçlerin yaşanmasında deprem, sel, heyelan, yangın ve kuraklık gibi doğa kaynaklı afetler etkili olabilir.
7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 137 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok