“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 9” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 9

1. Osmanlı Devleti’nde tımar arazileri belli bir süreliğine verilirdi. Bu topraklar, nedensiz olarak üç yıl üst üste boş bırakılamazdı. Ekilmeyen topraklar kişilerden geri alınırdı. Bu uygulamayla Osmanlı Devleti’nde aşağıdakilerden hangisi amaçlanmıştır? A) Merkezi otoriteyi güçlendirmek B) Toprağın devlete ait olduğunu kanıtlamak C) Ülke topraklarını bayındır hâle getirmek D) Üretimde sürekliliği sağlamak
  • Cevap: D
2. Üreticilerin tarım ürünleri piyasasındaki çalkantılardan etkilenmemesi için devlet tarafından destekleme alımları yapılır. Böylelikle devlet, ürün piyasasındaki fiyatları düzenleyerek üreticilerin zarar görmesini engellemiş olur. Buna göre ülkemizde destekleme alımları hangi kurum aracılığıyla yapılır? A) Ziraat Bankası B) Toprak Mahsulleri Ofisi C) Devlet Su İşleri D) GAP
  • Cevap: B
3. Bankacılık, otomotiv, telekomünikasyon gibi pek çok | sektörde kullanılan bilgisayar sistemlerinin yazılım kodlarını hazırlayan ve uygulamasını yapan kişidir. Buna göre yukarıda açıklaması verilen meslek hangisidir? A) Elektrik Mühendisliği B) Uzay Mühendisliği C) Yazılım Mühendisi D) Sosyal Medya Uzmanı
  • Cevap: C
4. I. Tekerleğin icadı II. Sabanın icadı III. Hayvanların evcilleştirilmesi Yukarıda verilen durumlardan hangileri insanların topraktan ürün elde etmelerini kolaylaştırmıştır? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) I, II ve III
  • Cevap: D
5. Aşağıdaki uygulamalardan hangisi bir ülkede tarımsal verimi artırmak için kullanılamaz? A) Tohum ıslahı yapılması B) Kaliteli gübre kullanılması C) Çiftçi sayısının artırılması D) Sulama imkânlarının geliştirilmesi
  • Cevap: C
6. * Çiftçiye, tohum, ilaç, akaryakıt sağlamada yardımcı olur. * Tarım ürünlerinin alım satımını yapar. * Çiftçiye düşük faizli, uzun vadeli krediler verir. Çiftçiye bu destek faaliyetlerin yapılmasının temel amacı nedir? A) Tarımı geliştirmek B) Ticareti canlandırmak C) İhracatı azaltmak D) İthalatı artırmak
  • Cevap: A
7. • Üretim arttı. • Uluslararası ticaret hızlandı. • Sanayi İnkılabı ile köyden kente göçler arttı. • Şehirlerin nüfusu hızla arttı. • Çevre kirliliği sorunları ortaya çıkmaya başladı. Yukarıda Sanayi İnkılabı’nın; I. Siyasi II. Sosyal III. Ekonomik alanlardan hangileriyle ilgili sonuçlarına yer verilmiştir? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
  • Cevap: C
8. Devletin ya da gönüllü kişilerin mallarının bir bölümünü tüm canlıların ihtiyaçlarının karşılanması için verildiği mülk ya da parayı ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) Vakıf B) Medrese C) İmarethane D) Enderun
  • Cevap: A

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 9 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.