“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 10” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 10 9. I. İmarethane II. Şifahane III. Medrese Yukarıdaki vakıfların fa
“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 10” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 10
9.
I. İmarethane
II. Şifahane
III. Medrese
Yukarıdaki vakıfların faaliyet alanları aşağıdakiler ile eşleştirilirse hangisi dışarıda kalır?
A) Beslenme
B) İbadet
C) Sağlık
D) Eğitim
Cevap: B
10. Bu şemada soru işareti (?) ile gösterilen yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) Ahilik
B) Medrese
C) Enderun
D) Vakıf
Cevap: A
11. Nihale Hanım öğrencisi Aslan’ın ailesine meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi vermektedir. Nihale Hanım aşağıdakilerden hangisini söylerse yanlış bilgi vermiş olur?
A) Yetenekleri yansıtılmalı
B) Kişilik özelliklerine uygun olmalı
C) İlgi alanlarına uygun olmalı
D) Arkadaşlarının tercihlerini dikkate almalı
Cevap: D
12. Aşağıdakilerden hangisi e-ticaretin yararlarından değildir?
A) İhtiyaçlarına uygun ürünü bulmak kolaydır.
B) İndirim ve kampanyaya ulaşmak zordur.
C) Daha fazla ürün çeşidi görerek seçme imkânı vardır.
D) Evden çıkmadan hızlı bir şekilde alışveriş yapmayı sağlar.
Cevap: B
13. Semra yenilikçi bir bakış açısına sahip ve sosyal ilişkileride gelişmiştir. Bunların yanında sosyal ağları’da etkin kullanabilmektedir. Verilen özelliklere bakılarak Semra’nın aşağıdaki mesleklerden hangisini seçmesi uygun olur?
A) Sosyal Medya Uzmanlığı
B) Ziraat Mühendisliği
C) Beslenme Uzmanlığı
D) Tıp Mühendisliği
Cevap: A
14. Hititlerde toprak devlet malı idi. Kral bu toprakları üretim yapmaları için komutan ve valilere verirdi. Valiler ve komutanlar işledikleri bu topraklar karşılığında devlete asker yetiştirirdi. Hititlerde görülen bu sistem Osmanlı Devleti’nde hangi sistemle benzerlik göstermektedir?
A) Tımar sistemi
B) Devşirme sistemi
C) Ahilik sistemi
D) Tehcir sistemi
Cevap: A
15. Toprak, birçok ürünün ham maddesi olarak kullanılmaktadır. Aşağıda verilen ürünlerden hangisinin ham maddesi toprak değildir?
A) Seramik
B) Cam
C) Demir
D) Tuğla
Cevap: C
16. Bireylerin meslek seçerken birtakım unsurlara dikkat etmesi gerekir. Aşağıdakilerden hangisi bu unsurlardan biri değildir?
A) İlgili olduğu alanlar ile uyumlu olmalı
B) Ailenin görüşleri ön planda olmalı
C) Kişinin yeteneklerini ortaya çıkarmalı
D) Yapacağı iş kişiyi mutlu etmeli
Cevap: B
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 10ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok