“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 11” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 11

Soruların cevaplarını altında verilen boşluğa yazınız. 1. Orta Çağ Katolik Kilisesinin baskıcı uygulamalarının simgelerinden olan, fikirlerinden dolayı Engizisyon Mahkemesi tarafından önce on yıl hapse, ardından da ölüme mahkûm edilen bilim insanı;
  • Cevap: Bruno
2. Günümüzde Aydın ili sınırları içinde bulunan, ünlü matematikçi ve filozof Tales’in de çalışmalarını yaptığı İyon şehri;
  • Cevap: Milet
3. Avrupa’da Rönesans ve Reform öncesinde özgür düşünce ve bilimsel gelişmeleri sınırlandıran baskıcı düşünce sistemi;
  • Cevap: Skolastik düşünce
4. 1789’da ortaya çıkan, doğduğu ülkeyle sınırlı kalmayarak yeni fikirlerin tüm dünyaya yayılmasını sağlayan olay;
  • Cevap: Fransız İhtilali
5. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 26. maddesinde yer alan ve “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak yayma hakkına sahiptir.” ifadesiyle açıklanan temel özgürlüklerden biri;
  • Cevap: İfade özgürlüğü
6. Mısırlıların Nil Nehri kıyılarında yetişen bitkiyi şeritler halinde soyup ördükleri, fil dişiyle cilalayarak kullandıkları kağıda verilen isim;
  • Cevap: Papirüs
7. İlk Çağ’ın büyük kütüphanelerinden olan Bergama Kütüphanesinin, İskenderiye Kütüphanesinin önüne geçmesini önlemek için Mısır'ın, kağıt satışını yasaklamasıyla ortaya çıkan icat;
  • Cevap: Parşömen
8. Çinlilerin, günümüzden iki bin yıl önce dut ağacı kabuklarını suda bekletip hamur haline getirerek oluşturdukları ve günümüzde de kullandığımız yazıyı aktarma aracının adı;
  • Cevap: Kâğıt

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 11 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.