“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 18” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 18 6. I. Okuryazar oranı azdır. II. Kişi başına düşen milli gelir azdı
“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 18” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 18
6.
I. Okuryazar oranı azdır.
II. Kişi başına düşen milli gelir azdır.
III. Doğum oranı azdır.
IV. Yaşlı nüfus oranı fazladır.
Yukarıda verilen özelliklerden hangileri gelişmiş ülkelere aittir?
A) I ve II.
B) I ve III.
C) II ve IV.
D) III ve IV.
Cevap: D
7. Aşağıdakilerden hangisi nüfusun dağılışını etkileyen beşerî faktörlerden biridir?
A) Yeryüzü şekilleri
B) Toprak yapısı
C) Su kaynakları
D) Ticaret
Cevap: D
8. Aritmetik nüfus yoğunluğu belirli bir alanda yaşayan insan sayısının o alanın yüz ölçümüne bölünmesiyle bulunur. Tabloda bazı şehirlerimizin nüfus miktarları ve yüzölçümleri verilmiştir. Buna göre aşağıdaki şehirlerimizden hangisinin nüfus yoğunluğu daha fazladır?
A) İzmir
B) Konya
C) Van
D) Sivas
Cevap: A
9. Nüfus artış hızının fazla olduğu bir ülkede aşağıdakilerden hangisinin olması beklenmez?
A) İç ve dış göçler artar.
B) Dış satımlar artar.
C) Doğal kaynaklar hızla tükenir.
D) Kişi başına düşen milli gelir azalır.
Cevap: B
10. Aşağıdakilerden hangisi gelişmiş ülkelerin nüfus özelliklerinden biridir?
A) Eğitim olanakları yetersizdir.
B) Aktif nüfus oranı fazladır.
C) Doğum oranı fazladır.
D) Dış göçler fazladır.
Cevap: B
11. Nüfus yoğunluğu fazla olan yerlerin özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
A) Sanayinin gelişmiş olması
B) Ulaşımın gelişmiş olması
C) Arazinin engebeli olması
D) İklimin uygun olması
Cevap: C
12. Doğal ve beşerî faktörler nüfusun dağılışını etkileyerek yerleşmeyi sınırlandırır. Aşağıdakilerden hangisi seyrek nüfuslu alanlardan biridir?
A) Dağlar
B) Ovalar
C) Akarsu kenarı
D) Deniz kıyısı
Cevap: A
13.
Ayşen: Dedemleri ve diğer akrabalarımızı görmeye Tokat’a gittim.
Yasin: Yaz tatilimi geçirmek için Bodrum’da bir ev kiraladık.
Burak: Geziye geldiğim Efes antik kentinde gece çadır kurup konaklayacağız.
Tuğba: Yazın hafta sonlarında daha serin olduğu için köydeki bağ evimize geliyoruz.
Yukarıdaki çocuklardan hangisinin yaptığı faaliyet yerleşme ve seyahat özgürlüğüne aykırıdır?
A) Tuğba
B) Ayşen
C) Burak
D) Yasin
Cevap: C
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 18ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok