“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 15” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 15 54. İyi bir dinleyici için; I. Dinlerken vereceği cevabı düşünür. I
“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 15” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 15
54. İyi bir dinleyici için;
I. Dinlerken vereceği cevabı düşünür.
II. Konuşmacıyla göz teması kurar.
III. Konuşmacıyı sözünü kesmeden dinler.
yargılarından hangileri söylenebilir?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) II- III
D) I, II ve III
Cevap: C
55. Emre öğretmenin tayini Yalova merkezde bulunan Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu Ortaokulu’na çıktı. Okuluna yakın olan bir daire kiralayıp ev eşyası bakmak için çarşıya indiğinde ondan izin almadan eski kiracılar unuttukları eşya olup olmadığına bakmak için daireye girmişlerdi. Buna göre eski kiracılar hangi hakkı ihlal etmişlerdir?
A) Yerleşme ve seyahat
B) Konut dokunulmazlığı
C) Eğitim hakkı
D) Sağlık hakkı
Cevap: B
56. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarının işlevlerinden değildir?
A) Haber verme
B) Kamuoyu oluşturma
C) İnsanlar arasındaki anlaşmazlıkları azaltma
D) İnsanlar arasında bilgi alışverişini sağlayarak etkileşimi hızlandırma
Cevap: C
57. ‘‘Basın hürdür, sansür edilemez.’’ Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır. Anayasanın yukarıda verilen maddesi ile hangi özgürlük arasında bağlantı vardır?
A) Özel hayatın gizliliği
B) Düşünce ve ifade özgürlüğü
C) Haberleşme özgürlüğü
D) Konut dokunulmazlığı
Cevap: B
58.Ben dili;
• Benle başlar veya benle biter.
• Kişiye değil davranışa yöneliktir.
• Empati kurdurur.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi ben diline örnek değildir?
A) Neden sürekli geç kalıyorsun?
B) Seni görmeyince merak ettim
C) Böyle konuştuğunda üzülüyorum
D) Benimle gelirsen mutlu olurum
Cevap: A
58. Selin, sınıf arkadaşı Pelin’den asılı duran çantasını isterken “Pelin, çantamı getir’’ şeklinde bir ifade. kullanmıştır. Selin, iletişimde yapılan hatalı davranışlardan hangisini gerçekleştirmiştir?
A) Emir vermek
B) Önyargılı olmak
C) Nutuk çekmek
D) Yargılamak
Cevap: A
60. Aşağıdakilerden hangisi ben dili kullanılmış bir cümledir?
A) Sorumluluklarını yerine getirmiyorsun.
B) Böyle davranman beni çok üzüyor.
C) Her zaman geç kalıyorsun.
D) Çok dağınıksın.
Cevap: B
61. Aşağıdakilerden hangisi iletişimi olumlu etkileyen faktörlerden biridir?
A) Sürekli eleştirmek
B) Etkili dinlemek
C) Çok soru sormak
D) Suçlayıcı olmak
Cevap: B
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 15ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok