“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 13” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 13 40. Herhangi bir iletişim kanalının haberlerinde veya programlarınd
“7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 13” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 13
40. Herhangi bir iletişim kanalının haberlerinde veya programlarında yanlış haberler yayılması aşağıdakilerden hangisine öncelikle ters düşer?
A) Düşünce ahlakına
B) Vicdan hürriyetine
C) Basın ahlakına
D) Kişi haklarına
Cevap: C
41. Yayın yapan bazı kuruluşlar zaman zaman kişilerin yasal haklarını çiğnemekte, toplumun genel ahlakına, gelenek ve göreneklerine aykırı yayınlar yapmaktadır. Bu kuruluşları yasal yollardan uyarma görevini aşağıdakilerden hangisi yapar?
A) TRT
B) RTÜK
C) TBMM
D) Anayasa Mahkemesi
Cevap: B
42. “Ne söylediğiniz kadar, nasıl söylediğiniz de önemlidir.” Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu düşünceyi paylaşan birinin kuracağı cümledir?
A) Bu kadar çalışmayla sınav falan kazanamazsın.
B) Kitaplardaki testler boş dururken LGS’de başarılı olmayı rüyanda görürsün.
C) Çalışırsan başarılı olacağına eminim.
D) Daha fazla ders çalışmazsan LGS’yi kazanmayı unut.
Cevap: C
43. Aristo yukarıdaki sözünde aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamıştır?
A) Beden dilinin iletişimi etkili hale getirdiğinin
B) İnsanların konuşarak anlaşabileceklerinin
C) Dinlemenin iletişimde önemli olduğunun
D) Seçilen sözcüklerin iletişimi olumlu etkilediğinin
Cevap: C
44. Aşağıdakilerden hangisi yukarıda verilen sözü açıklar niteliktedir?
A) Empati kurma
B) Bireysel fikirlerde ısrarcı olma
C) Etkili dinleme
D) Kendini doğru ifade edebilme
Cevap: C
45. Kitle iletişim araçları, hayatımıza pek çok alanda katkı sağlamakta her alanda hayatımızı etkilemektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?
A) Bilgiye kolayca ulaşabilme imkânı sunmuştur.
B) Bireylerin iletişim kurmasını zorlaştırmıştır.
C) Haber almayı kolaylaştırmıştır.
D) Bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmuştur.
Cevap: B
46. Aşağıdakilerden hangisi olumsuz iletişime sebep olur?
A) Öğüt vermek
B) Dinlemek
C) Sözünü kesmemek
D) Konuyla ilgili soru sormak
Cevap: A
47. Ayşe’nin günlüğünü izinsiz olarak okuyan sınıf arkadaşı Duru, aşağıdakilerden hangisini göz ardı etmiştir?
A) Düşünce özgürlüğü
B) Özel hayatın gizliliği
C) Yaşama hakkı
D) Eğitim Hakkı
Cevap: B
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 13ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok