7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77
“7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 77
Soru: Aşağıdaki tamlayıcı dallanmış ağaçta verilen ifadelerden bazıları doğru bazıları yanlıştır. İlk ifadeden başlayıp ifadelerin doğru (D) ya da yanlış (Y) olduğuna karar vererek okları izleyiniz. Son olarak ulaştığınız çıkışı işaretleyiniz. Yalnızca bir çıkış doğrudur.
- Cevap:
➡️Sevgili Peygamberimiz konuşmalarında sade ve anlaşılır bir dil kullanmıştır. (D)➡️Peygamberimiz beden dilini de etkin bir şekilde kullanarak konuşmalarında jest ve mimiklere önem vermiştir. (D)➡️Peygamber Efendimiz ashabına haftanın her günü sohbet vermiştir. (Y)➡️Hz. Peygamber, namazda konuşan birine açıklama yapmış ve kendisini nazik bir şekilde uyarmıştır. (D)➡️Mekkeli sahabiler, Peygamberimizin sözlerinden ziyade kendi düşüncelerine göre hareket etmişlerdir. (Y)➡️Peygamberimizin ikili ilişkilerindeki sabır ve anlayışlı tavrı sahabilerle arasındaki iletişimi güçlendirmiştir. (D)➡️Peygamberimiz tekrar yapmanın gereksiz olduğunu düşünmüş, önemli gördüğü konuları bir defa ifade etmiştir. (Y)
7. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 77 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.