“7. Sınıf Müzik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Müzik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39

BİRLİKTE DÜŞÜNELİM
Soru: 1) Daha önce kendi ezgimizi yazma denemeleri yaparken nelere dikkat ettiğimizi hatırlayalım, söyleyelim.
  • Cevap: Kendi ezgimizi yazarken ölçü ve ritme uymaya, seslerin çok uzak sıçramamasına ve notaları dizede doğru yerlere yazmaya dikkat etmiştik.

Soru: 2) Yeni bir ezgi oluştururken neler hissederiz? Düşüncelerimizi paylaşalım.
  • Cevap: Yeni bir ezgi oluştururken hem heyecanlanır hem de kendimizi özgür ve yaratıcı hissederiz.

Soru: 3) Bestelerini en çok beğendiğiniz sanatçılar kimlerdir? Arkadaşlarımızla paylaşalım.
  • Cevap: en bestelerini en çok beğendiğim sanatçılar olarak Fazıl Say, Zülfü Livaneli ve Barış Manço’yu söyleyebilirim.
1. ETKİNLİK
Etkinlik Adı: Kendi Ezgim
Etkinlik Amacı: Ezgiler oluşturmak ve oluşturulan ezgileri seslendirmek.
Araç Gereç: Ders kitabı, etkileşimli tahta, kalem, silgi.
Soru: a) Daha önce öğrendiğimiz nota ve sus değerlerini kullanarak 4/4’lük ölçüde bir ezgi oluşturalım. Oluşturduğumuz ezgiyi aşağıdaki dizeğe yazalım. Ezgimizin en az dört ölçüden oluşmasına dikkat edelim.
  • Cevap: 4/4’lük ölçüye uygun olacak şekilde her ölçüde 4 vuruş olacak biçimde dörtlük, ikilik ve sekizlik notalar kullanarak en az dört ölçülük kısa bir ezgi yazarım.

1. ölçü: Do – Re – Mi – Fa

2. ölçü: Mi – Fa – Sol – Mi

3. ölçü: Fa – Mi – Re – Do

4. ölçü: Do – Do – Sol – Do


Soru: b) Oluşturduğumuz bu ezgiye söz yazalım. Ezgimizi seslendirelim.
  • Cevap:

1. ölçü: Gü-zel bir-gün baş-la-dı

2. ölçü: Gül-dük oy-na-dık bu-gün

3. ölçü: Ar-ka-daş-lar ya-nım-da

4. ölçü: Şar-kı söy-le-ye-lim

7. Sınıf Meb Yayınları Müzik Ders Kitabı Sayfa 39 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.