Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Müzik Hecce Yayıncılık

7. Sınıf Müzik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayıncılık Sayfa 97

“7. Sınıf Müzik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Müzik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 97

Batı Dünyasına Ait Müzik Türleri

Müzik insanlığın ortak dilidir. Bazı müzik eserleri, dünyanın hemen her ülkesinde sevilerek dinlenir. Bestelendikleri ülkelerin sınırlarını aşıp tüm dünyada dinleyicisi bulunan bu müziklere “uluslararası” ve “evrensel müzikler” denir. Örneğin; Mozart, Ludwig Van Beethoven (Ludvig Van Bethofın) ve daha birçok klasik Batı müziği bestecilerinin eserleri aradan yüzyıllar geçmesine karşın tüm dünyada dinlenmektedir. Bu eserler sanat değeri yüksek, modası geçmeyen, kalıcı, evrensel olabilmiş müzik eserleridir.

Klasik Batı Müziği

Klasik Batı müziği, eşit aralıklı on iki yarım sesten oluşan tonal bir müziktir. Majör ve minör olmak üzere iki çeşit ton kullanılır. Avrupa müzik kültürü içinde doğarak evrensel boyuta ulaşmış olan klasik Batı müziğinin en önemli özelliği çok sesli olmasıdır.

Klasik Batı Müziği Tarihinin Başlıca Dönemleri

Rönesans Dönemi

Sanatın her alanında atılımların yaşandığı 15. yüzyılın başlarından 17. yüzyılın ilk yarısına kadar süren dönemdir. Bu dönemde müzik adına arayışlar başlamış, nota yazısı geliştirilmiş, yeni müzik biçimleri, yeni ritimler bulunmuş; yeni çalgılar icat edildiği gibi eski çalgılar da geliştirilmiştir. Org, klavsen, lavta, arp, flüt, yan flüt, kornet, trompet ve viyola dönemin en önemli çalgıları olmuştur.

Ritmi güçlendirmek amacıyla davul, zil, def ve üçgenler orkestralarda kullanılmaya başlanmıştır. Rönesans Döneminde çok sesliliğin ilk büyük eserleri bestelenmiştir. Dönemin ünlü bestecileri; Orlande de Lassus (Orland dö Lasus), Carlo Gesualdo (Karlo Gezüaldo), Luca Marenzio (Luka Morenziyo), John Dowland (Con Dovlınd), Josauin des Prez (Joskan Diprez)fdir.

Ders İçi Etkinlik

Rönesans Dönemi bestecilerinden Orlande de Lassus’un “Bonjour Mon Coeur (Bonjor Mon Keah)” adlı eserini dinleyiniz. Eserle ilgili düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

  • Cevap: “Bonjour Mon Coeur” adlı eseri dinlerken, Orlande de Lassus’un zarif ve dikkatli bestecilik yeteneğini net bir şekilde hissedebiliyorum. Eserin melodik yapısı ve harmonik geçişleri, Rönesans Dönemi’nin zengin ve duygu yüklü müzikal dokusunu yansıtıyor. Bu parça, döneminin güzellik ve zarafetini bana yaşattı.

7. Sınıf Hecce Yayınları Müzik Ders Kitabı Sayfa 97 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!