“7. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Matematik Çalışma Soruları 5. Ünite Cevapları

[syf]7. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 58[/syf] 1. Verilen şekle göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) AB BC B) AD DC C) AD // BC D) AB // DC
  • Cevap: D
2. m (BAC) = 54° ve m (ACE) = 90° olduğuna göre, m(DCE) kaç derecedir? A) 146 B) 144 C) 136 D) 134
  • Cevap: B
3. Şekilde K, M noktaları AB üzerinde, AB// [LC, m(KLM) = m(MLC)ve m(ÂKL) = 66° dir. Buna göre, m(KML) kaç derecedir? A) 33 B) 34 C) 35 D) 36
  • Cevap: A
4. On iki kenarlı bir çokgenin iç açılarının ölçüleri toplamı, dış açılarının ölçüleri toplamının kaç katıdır ? A) 6 B) 5 C) 4 D) 3
  • Cevap: B
5. Şekilde ABCDE düzgün beşgen ve AFB eşkenar üçgendir. Buna göre, m(DEF) kaç derecedir? A) 32 B) 36 C) 42 D) 48
  • Cevap: C
[syf]7. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 59[/syf] 6. Kare, düzgün beşgen ve düzgün altıgen birleştirilerek oluşturulan yukarıdaki şekilde m (ABC) kaç derecedir? A) 42 B) 48 C) 60 D) 7
  • Cevap: A
7. Şekildeki ABCD paralelkenarında m(DAB) = 3x- 10° ve m(BCD) = 2x + 20° dir. Buna göre, m (ABC) kaç derecedir? A) 80 B) 90 C) 100 D) 110
  • Cevap: C
8. Verilen şekilde [MN]  [NK], [LK] [KN], |NM| = 5 cm ve |KL| = 12 cm’dir. A (KLM) = 60 cm2 olduğuna göre, A (KLMN) kaç santimetrekaredir? A) 70 B) 75 C) 80 D) 85
  • Cevap: D
9. Şekildeki ABCD yamuğunda [AB]//[DC], [DA] ±[AB] ve |CD| = 19 cm, |DA| = 4 cm’dir. A(ABCD) = 112 cm2 olduğuna göre, |AB| kaç santimetredir? A) 7 B) 37 C) 56 D) 75
  • Cevap: B
[syf]7. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 60[/syf] 10. Yarıçapının uzunluğu 4 cm olan şekildeki O merkezli çemberde ABC yayının uzunluğu 10 santimetredir. Buna göre, m(ÂOC) kaç derecedir? (π yerine 3 alınız.) A) 150 B) 140 C) 125 D) 110
  • Cevap: A
11. Şekildeki O merkezli çemberin yarıçapının uzunluğu 5 cm ve AKB yayının ölçüsü 252° dir. Buna göre, ACB yayının uzunluğu kaç santimetredir? (π yerine 3 alınız.) A) B) C) D)
  • Cevap: A
12. Bir çemberde ölçüsü 45° olan merkez açının gördüğü yayın uzunluğu 12 cm’dir. Bu çemberin yarıçapının uzunluğu kaç santimetredir? (π yerine 3 alınız.) A) 6 B) 12 C) 16 D) 24
  • Cevap: C
13. Şekilde ACDF dikdörtgen ve A, B, C, D, E, F noktaları eş çemberlerin merkezleridir. |AF| = 4 cm olduğuna göre, boyalı bölgelerin alanları toplamı kaç santimetrekaredir? (π yerine 3 alınız.) A) 8 B) 12 C) 24 D) 32
  • Cevap: A

7. Sınıf Çalışma Soruları Matematik 5. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.