

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 33

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 33
Hz. Süleyman (a.s.) bir keresinde, kuşlardan meydana gelen muhteşem ordusunu denetliyordu. Kuşlar arasında Hüdhüd’ü göremeyince kızmış, onun nerede olduğunu sormuş, geçerli bir sebep gösteremezse onu cezalandıracağını söylemiştir. Aradan fazla zaman geçmeden Hüdhüd gelmiş ve Sebe ülkesinden bir haber getirmiştir. Bu olay Kur’an’da şöyle anlatılır: “Süleyman kuşlara göz atıp yokladı ve şöyle dedi: Hüdhüd’ü niçin göremiyorum? Yoksa kayıplara mı karıştı? Bana (mazeretini gösteren) apaçık bir delil getirmedikçe kesinlikle onu ağır bir şekilde cezalandıracağım ya da kafasını keseceğim. Derken Hüdhüd çok beklemedi, çıkageldi ve (Süleyman’a) şöyle dedi: Senin bilmediğin bir şey öğrendim. Sebe’den sana sağlam bir haber getirdim.”1 Daha sonra Hüdhüd sözüne şöyle devam etmiştir: “Ben, onlara (Sebe halkına) hükümdarlık eden, kendisine her şeyden bolca verilmiş ve büyük bir tahtı olan bir kadın gördüm. Onun ve kavminin, Allah’ı bırakıp Güneş’e taptıklarını gördüm. Şeytan onlara yaptıklarını süslü göstermiş ve böylece onları yoldan çıkarmış. Bu yüzden de onlar doğru yolu bulamıyorlar.”2 diyerek Sebe kraliçesinin ve halkının, doğru yoldan sapmış bir topluluk olduğunu belirtti. Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s.) hemen bir mektup yazıp onu Hüdhüd’e verdi. Mektubu Sebe kraliçesine götürüp hemen geri dönmesini söyledi.
Hüdhüd, Hz. Süleyman’ın (a.s.) mektubunu alıp Sebe ülkesine getirdi. Bu mektubu, uyumakta olan Belkıs’ın odasına bıraktı. Belkıs uyanınca mektubu gördü ve okudu. Hemen devlet adamlarını topladı. Onlara, “Beyler, ulular! Bana çok önemli bir mektup bırakıldı, dedi. Mektup Süleyman’dan gelmiştir. O, ‘Bismillâhirrahmânirrahîm.’ diye başlamakta ve içinde ‘Bana karşı büyüklük taslamayın ve teslimiyet göstererek bana gelin.’ denilmektedir.”3 Belkıs, Hz. Süleyman’ın (a.s.) gönderdiği mektubun içeriğinden de adamlarına bahsetti. Onlara, “Süleyman (a.s.) bizim putlara tapmayı terk etmemizi, kendisinin inandığı tek Allah’a (c.c.) inanıp ibadet etmemizi istiyor. Aksi hâlde ordusuyla bize saldıracağını söylüyor. Şimdi ne yapalım? Sizin görüşünüz ne yöndedir?” dedi. Kraliçenin vezirleri ve danışmanları Belkıs’a, kendilerinin güçlü bir orduya sahip olduklarını ve Süleyman’la savaşabileceklerini ifade ettiler. Ancak yine de son karar senin, dediler. Ancak Belkıs, onların görüşünü akıllıca bulmadı ve beğenmedi. “Melike, krallar bir memlekete girdi mi, orayı harap ederler ve halkının ileri gelenlerini zelil hâle getirirler. İşte onlar böyle yaparlar.”4 dedi. Savaşın kendilerini zayıflatacağını, yıkıma ve felaketlere yol açacağını söyleyerek onların teklifini reddetti.
Belkıs, mektubu aldıktan sonra Hz. Süleyman’a (a.s.) çok kıymetli hediyeler gönderdi. Onun ne tepki vereceğini beklemeye başladı. Belkıs’ın elçisi, Hz. Süleyman’a (a.s.) hediyeleri takdim etmek üzere huzura çıktı. Süleyman Peygamber, elçiye saltanatının büyüklüğünü, sahip olduğu zenginlikleri göstermek için ihtişamlı bir tören hazırlattı. Hz. Süleyman’ın (a.s.) ordusunun büyüklüğünü, sarayının ihtişamını ve…
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf SDR Dikey Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 33 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum