

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 27

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 27
Kur’an-ı Kerim’de, Hz. Davud’a (a.s.) Zebur adlı ilahi kitabın verildiği ifade edilmektedir. Bu konuyla ilgili bir ayet-i kerimede, “…Ant olsun, peygamberlerin bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. Davud’a da Zebur’u verdik.”1 buyrulmaktadır.
İslami kaynaklarda belirtildiğine göre Hz. Davud’un (a.s.) çok güzel ve gür sesi vardı. Hz. Davud (a.s.), gür ve güzel sesiyle Zebur’u okumaya başladığında kurt kuş durup onu dinler, sesinden dağlar yankılanırdı. Hz. Davud (a.s.), sesinin güzelliği yanında süratli okuyuşuyla da tanınmıştı. Ebû Hureyre’den (r.a.)2 aktarılan bir hadis-i şerife göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Davud’a kıraat kolaylaştırılmıştır. O, bineğinin hazırlanmasını emreder ve daha bineği hazırlanmadan Zebur’u okurdu.”3
Davud Peygamber (a.s.) Allah’a çok ibadet eden, onu çok zikreden bir kimseydi. Namazını kılar, orucunu tutardı. Kuranda, “Ey Muhammed!.. Güçlü kulumuz Davud’u hatırla. O, Allah’a çok yönelen bir kimse idi.”4 buyrulmaktadır. O, bir gün oruç tutar, bir gün tutmazdı. Böylece yılın yarısını oruç tutarak geçirirdi.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hz. Davud’un (a.s.) namazını ve orucunu şu şekilde övmüştür: “Allah’ın en sevdiği namaz Davud’un namazı, en sevdiği oruç yine Davud’un orucudur.”5 Ashaptan Abdullah b. Amr (r.a.) yaşadığı sürece gündüzleri oruç tutacağını, geceleri namaz kılacağını ifade etmişti. Bunu duyan Allah Resulü (s.a.v.) ona, her ay üç gün oruç tutmasını söylemişti. Abdullah’ın (r.a.) bunu az görmesi üzerine bir gün oruç tutup iki gün tutmamasını tavsiye etmiş, o sahabi bunu da az bulup kabul etmeyince, “Bir gün tut, bir gün tutma. Bu, Davud’un orucudur ve oruçların en faziletlisidir; ondan daha faziletli oruç yoktur.”6 buyurmuştur. Böylece Hz. Davud’u (a.s) bize örnek göstermiştir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf SDR Dikey Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 27 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum