7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 30
“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 30 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 30
Bir gün Hz. Davud’a iki adam gelerek aralarındaki bir anlaşmazlığın çözümü için onun hakem olmasını ve karar vermesini istediler. Adamlardan biri, “Ey Allah’ın (c.c.) peygamberi! Bu adamın koyunları benim bahçeme girip ekinlerimi yedi, mahvetti.” dedi. Hz. Davud koyunla- rın sahibine sordu: “Bu adamın söylediği doğru mu? Gerçekten koyunların bunu yaptı mı?” Adam, “Evet, ne yazık ki doğrudur.” dedi.
Hz. Davud, harap edilen ekinin değerinin koyunların değerine denk olduğunu görünce koyunların tarla sahibine verilmesine hükmetti ve “Bahçe sahibi yenen ekinlerine karşılık olarak koyunları senden alır.” dedi. Hz. Süleyman, o sırada küçük yaşta olmasına rağmen “Babacığım, bir yol daha var. Koyunları tarla sahibine borç olarak verelim, sütünden ve yününden istifade etsin. Kendisi de bu arada tarlayı düzenlesin. Ekinler eski hâline gelinceye kadar koyunlar tarla sahibinde kalsın. Ekinler biçilmeye hazır olunca da sürüyü sahibine teslim etsin.” dedi. Davud (a.s.) bu teklifi çok beğendi ve öyle hükmetti. Yüce Rabb’imiz bu olayı şöyle anlatır:
“Davud ile Süleyman’ı da hatırla! Hani bir ekin tarlası hakkında hüküm veriyorlardı. Çünkü halkın koyunları o ekine girmişti. Biz de hükümlerine şahit olmuştuk. Biz hüküm vermeyi Süleyman’a kavratmıştık. Zaten her birine hükümranlık ve ilim vermiştik. Davud ile birlikte, Allah’ı tespih etmeleri için dağları ve kuşları onun emrine verdik. Bunları yapan biz idik.”31
Hz. Davud, oğlu Süleyman’ın kararını daha doğru bulmuş ve beğenmişti. Oğluna dönerek “Bundan sonra insanlar arasında sen hüküm vereceksin. Ben yaşlandım, zayıf bir ihtiyara dönüştüm. Sen ise kuvvetli ve bilgili bir adam oldun. Tahta geç ve otur, bu makam artık senindir.” dedi. Bir süre sonra da Hz. Davud vefat etti.
Yazalım
Davud Peygamber ile ilgili öğrendiklerinizi aşağıdaki alana yazınız.
- Cevap: Davud Peygamber, İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik gibi semavi dinlerde önemli bir figürdür. İslam’a göre bir peygamber olan Davud, Kudüs’ü ele geçirerek şehirde hükümet kurmuş ve adaletli bir lider olarak tanınmıştır. Aynı zamanda Zebur’un yazarı olarak kabul edilir ve dua yetenekleriyle bilinir. Davud Peygamber’in öğretileri ve yaşam tarzı, bu dinlerde ahlaki bir örnek olarak kabul edilir ve insanlara Allah’a yönelme, sadakat ve adalet gibi değerleri öğretir.
7. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 30 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.